25 év után új polgármestere van Hajdúszoboszlónak. Czeglédi Gyula új korszakot nyitna a fürdőváros életében - írja a dehir.hu.
Amint arról beszámoltunk, 25 év után új polgármestere van Hajdúszoboszlónak. A polgármester-választást Czeglédi Gyula, a fürdőt üzemeltető Hungarospa Zrt. vezérigazgatója nyerte. Az eddigi polgármester, Sóvágó László nem indult el a címért. Maga helyett Holoda Attila addigi alpolgármestert ajánlotta a választópolgárok figyelmébe – önmagát pedig alpolgármesternek. A függetlenként induló Czeglédi Gyula a voksok 61 százalékát megszerezve nyert.

Hajdúszoboszló új polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján megköszönte a hajdúszoboszlóiak bizalmát, családtagjai támogatását, valamint az őt támogató Fidesz-KDNP-nek, a Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesületnek és a Hajdúszoboszlói Gazdakörnek a támogatást.

A testületben egyébként ennek a három szervezetnek a közös jelöltjei lesznek többségben. Hét egyéni választókerületben ők nyertek, egyben pedig a Hajrá Hajdúszoboszló Egyesület jelöltje. A volt polgármester egyesülete, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület, valamint számos ellenzéki párt szövetsége mindössze két listás mandátumot szerzett (az egyik éppen Sóvágó Lászlóé, aki egyéni körzetben nagyon kikapott a fideszes Kocsis Róberttől).

Czeglédi Gyula azt mondja, sokat fognak dolgozni a hajdúszoboszlóiak bizalmának megtartásáért,

küldetésüket a helyi emberek szolgálataként határozzák meg.

„Sajnos a választás időszakában sok negatív jelenség is volt, de az mindenesetre egyértelművé vált, hogy Hajdúszoboszló lakossága nem az elzárkózás politikájának hisz, hanem abban, amit mi új jövőképben felvetítettünk. A célunk, hogy az együttműködésre és a kooperációra alapuló döntések szülessenek a város vezetésében, melyek a város nagyszerű lehetőséget a lehető legjobban használják ki” – fogalmazott.

A polgármester kiemelte,

az új jövőkép a partnerségen és az együttműködésen alapszik.

Czeglédi Gyula szerint egy korszak most lezárul Hajdúszoboszló életében, és reményeik szerint egy új korszak kezdődik.

„Hajdúszoboszló lakossága nem hitt abban a szennyes kampányban, amit ellenfeleink elindítottak, és elutasította ezeket a megjegyzéseket és negatív felhangokat. A kampányban a szövetségünk és én magam a programunkat bemutattuk, ezt a lakosság megismerte, hozzászóltak, kiegészítették, és mi ezzel együtt ezt magunkévá tettük. A feladatunk, hogy azzal a nagyon erős felhatalmazással, amit a hajdúszoboszlóiaktól kaptunk, hozzákezdjünk a megvalósításához” – mondta.

Czeglédi Gyula azt ígéri, olyan városrészekre is jobban figyelnek majd, melyekben az utóbbi években elmaradtak a fejlesztések. 

Hajdúszoboszló új polgármestere szerint javítani kell a közlekedési lehetőségeket Hajdúszoboszló és Debrecen között.

„Ezer szállal kötődünk Debrecenhez. Nagyon fontos, hogy az ottani munkahelyek jól elérhetőek legyenek. Szintén fontos, hogy a Debreceni Egyetemet bevonjuk a fejlesztéseinkbe. Palkovics László miniszter úr két hete itt járt, s ígéretet tett rá, hogy segítségünkre lesz a tekintetben, hogy új lehetőségek nyíljanak meg a város számára. Egy picit szeretnénk helyrebillenteni ezt a turizmus-túlsúlyos állapotát a városnak, és más lehetőségeket is megnyitni a városunk polgárai számára” - tette hozzá.

Örvendi László, a Hajdúszoboszlói Gazdakör elnöke arról beszélt, a hajdúszoboszlóiak nem ijedtek meg a változás lehetőségétől, biztos benne, hogy az új városvezetéssel kiegyensúlyozottabb lesz a viszonyuk, mint az előzővel volt.
Pinczés Róbert, a Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesületet vezetője emlékeztetett arra: ők kérték fel Czeglédi Gyulát, hogy induljon el a polgármesteri pozícióért. Hisznek abban, hogy az ő irányításával új korszak kezdődik el Hajdúszoboszló életében.
A Fidesz-KDNP képviselője, Majoros Petronella szerint a hajdúszoboszlóiak úgy döntöttek, a fürdőváros legyen békésebb, nyugodtabb, váljon kiegyensúlyozottabb és gazdagabb településsé.