„Nincs nagyobb bűn, mint másokat vezetni, másoknak parancsolni, másokon uralkodni akarni - ahhoz való tulajdon és talentum nélkül.” (Gróf Széchenyi István)
A tegnapi testületi ülésen újra szintet lépett az Összefogás frakciója: újra összefogtak, most a Hungarospa menedzsmentje ellen. Az embernek olyan érzése volt, mintha a Tanú című filmbe csöppent volna, ahol már a tárgyalás előtt ismert volt és kézről kézre járt az ítélet. Czeglédi Gyula vezérigazgató és kollégái felkészülten érkeztek az ülésre, ahol újabb költséghatékonysági intézkedéseket előterjesztve közel 152 millió Ft többlet megtakarításra tettek javaslatot.

Azonban hiába a már a diplomadolgozatát is üzleti tervezésből író vezérigazgató közel negyedszázados vezetői rutinja, a város történetének legnagyobb turisztikai fejlesztésére (Tahiti beach, Négy évszakos csúszdapark) való felkészülés mellett az üzembiztonságot is mindenekelőtt szem előtt tartó, teljesen megalapozott és reális üzleti terv, a szakmának és a józan észnek tegnap nem osztottak lapot. Polgármester úr villámgyorsan jelezte, hogy „objektív” okokból nem volt ideje és – elmondása szerint - képessége megismerkedni a két nappal korábban e-mailben megküldött, néhány soros módosító javaslattal. Hiába, még a legmodernebb sípályákon is akadozhat a wifi…

A korábban az önkormányzat egyszeri beosztottjának aposztrofált, egyébként nemzetközi szakmai hírnévnek örvendő Czeglédi Gyulát ezúttal egy nyeretlen kétévesnek, egy igazi tékozló fiúnak igyekezett beállítani a polgármester, aki az ülés későbbi részében Nyéki városgazdát is elküldte havat lapátolni. 

A versenyszférában egyáltalán nem járatos, és elsősorban elméleti ismeretekkel rendelkező nyugdíjas közgáz igazgató laikusok részére hihető szakmaiságával szépen megágyazott az előre megrendelt elutasító döntésnek, amit nem szavazattal, tartózkodással vagy nem szavazással végül minden összefogásos képviselő támogatott. Kijelenthető, hogy a város fejlődésének első számú letéteményese, az aranytojást tojó tyúk üzleti terve POLITIKAI OKOKBÓL került elutasításra.

De az igazi szemfényvesztés még csak ezután következett: a fürdő által a városnak minden évben megfizetett bérleti díj közel felét nem a cég alaptőke emelésére fordította a Képviselő-testület, hanem egy most létrehozott „Hátrányos helyzetű városrészek felzárkóztatása” céljából létrehozott alapba kerül. A baj nem azzal van, hogy a peremvidéken élők is részesednek a fürdő bevételéből, sőt… Ők is a város teljes jogú polgárai, akiket most fillérekért készül megvenni a polgármester és csapata. 

Ezzel a döntéssel gyakorlatilag elismerték, hogy ebben a ciklusban eddig egyáltalán nem számítottak ezek az emberek, de 2019-ben minden róluk fog szólni, és eljön a tejjel-mézzel folyó Kánaán. Gyors számolás után megbecsülhető, hogy minden ezen körzetekben élő lakosra kb. 8.000 Ft-ot szán a város első embere. Van egy rossz hírünk polgármester úr: attól még, hogy valaki a város szélén él, ő is érző és értő ember, aki nem fogja eladni a lelkét Önöknek ötévenként 8.000 Ft-ért. A becsületet csak egyszer lehet eljátszani, más szóval csak egyszer volt Szoboszlón szavazatvásár!

A visszaszámlálás elindult, közeleg az igazság pillanata!

Ha nem hiszik, járjanak utána, a testületi ülés felvétele hamarosan fent lesz a youtube-on.

Korábban a témában:

Botrány Hajdúszoboszlón! Elkezdődött a fürdő kivéreztetése!

A polgármester vezetésével az összefogás képviselőcsoportja indoklás nélkül nem fogadta el a Hungarospa 2019. évi üzleti tervét. Ezzel teljes bizonytalanságba taszította a cég működését. Részletek a Hajdúszoboszlói Városi Tv január 27. (vasárnap) 14.30 kor kezdődő műsorában.

Sóvágóék most keményen keresztbe tettek a városlakóknak

Ez a történet nem lehet más mint Sóvágó személyes bosszúja Czeglédi Gyula ellen, akiről azt csiripelik a madarak, hogy indul polgármesternek, amit már nagyon sokan várnak. Úgy néz ki, hogy Sóvágó és az ő összeszorulása ezért a közösségi büntetés elvét alkalmazza az egész várossal szemben. A Hungarospa 2019.