A rendezvényeiknek mindig a gyerekek a kedvezményezettjei, idén sincs ez másképp.
Negyedik alkalommal kezdett jótékonysági gyűjtésbe és licitbe a Hajdúszoboszló Rhinoceros AFSE. 2014 februárjában civilek szervező munkájával megalakult a Hajdúszoboszló Rhinoceros Amerikai Football Sportegyesület, amely egyik fontos céljaként a sportág népszerűsítése mellett az amerikai futballra oly jellemző jótékonyságot is kitűzte célul.

2014. óta minden évben igyekezett a csapat valamilyen jótékonysággal előrukkolni. Így 2018 augusztusában már negyedik alkalommal rendezték meg a Nagy emberek a kisemberekért jótékonysági amerikai foci-gálát.

Ezeknek a rendezvényeknek mindig a gyerekek voltak a kedvezményezettjei: az indulásuk évében a helyi óvodások, majd azt követően az iskolások, 2018-ban pedig a nagyhegyesi óvodások. 

2016-ban rendezték meg az első Rhinos-karácsonyt, amikor is a rászoruló családok gyerekeinek karácsonyát szerettek volna szebbé varázsolni egy licitálási lehetőséggel, melynek tárgyait helyi képviselők, közéleti személyiségek, sportemberek, egyesületek ajánlották fel olyan formában, hogy egy számukra kedves tárgyra, vagy dedikált ereklyére lehetett az interneten keresztül licitálni. Az így befolyt összegen vásárolt sportszereket a helyi Családsegítő Szolgálat kapta meg, akiken keresztül meghívták a családokat egy egytál ételes rendezvényre, ahol a gyerekek megkapták ajándékaikat, és emellett színes programokkal is szórakoztatták a szervezők a jelenlévőket.

Ebben az évben a kezdeményezéshez csatlakozott Hajdúszoboszló Önkormányzata élén Czeglédi Gyula polgármesterrel, a Magyar Református Szeretszolgálat és a Hajdúszoboszlói Református Gyülekezet, illetve a Subaru Klub Debrecen, akik néhány autóval jelennek meg, és vállalták az ebéd elkészítését.

A Rhinos csatlakozott a Szeretszolgálat Szeretetdoboz elnevezésű akciójához, mellyel tartós élelmiszert és higiéniai eszközöket gyűjtenek.

Ezzel pedig azt szeretnék elérni, hogy ne csak azok a családok részesülhessenek a gyűjtésből, akiket meghívnak a december 14-i egytál ételes rendezvényre, hanem bővíteni igyekeznek a támogatottak létszámát. A felajánlásukkal csatlakoztak az akcióhoz olyanok, mint Mága Zoltán (dedikált CD), Fankadeli (dedikált tűzoltósisak), Leander Kills (dedikált póló), Zorall (dedikált póló), Katus Attila (erre az alkalomra dedikált könyv).

Az akció szervezői gondoltak azokra is, akik nem szeretnének licitálni, de szívesen felajánlanának akár pénzadományt, akár sportszert. Természetesen, mint minden felajánlásnak, így ezeknek is örülnek a szervezők. 

A pénzadományokat az OTP Bank 117348084-20028527 számlaszámra tehetik, a közleménybe írják be: Rhinos-karácsony.

Az egyéb felajánlásokat megtehetik a Rhinosnál e-mailen keresztül: szoboszlo.rhinos@gmail.com, illetve az egyesület elnökénél Kiss Lászlónál a 06-30/819-22-90 telefonszámon.

Forrás: dehir.hu