2019. november 15 és 17-e között már sokadik alkalommal rendezik meg a hajdúszoboszlói Márton napi torkoskodást, ahol a kulináris élmények mellett zenés-táncos programokból sem lesz hiány.
Márton nap alkalmából újborral és libából készült ételekkel várják a látogatókat a Márton-napi Vigadalom vendéglátói. A rendezvényen a libából készített ételek választéka mellett a magyar pincészetek újbor kínálatából is válogathatnak a látogatók. 

A liba napi lakoma az év záró gasztronómiai eseménye Hajdúszoboszlón, mely több zenés és kulturális programmal is szórakoztatja az érdeklődő közönséget.

Már napok óra folynak a találgatások, hogy vajon meg lesz-e tartva a gasztro-kulturális fesztivál? Ki lesz a szervező? És hogy vajon hol lesz a fesztivál helyszíne? 

Ezekre a kérdésekre most megadjuk a választ!

A választásoktól függetlenül a Márton napi torkoskodás, ha úgy tetszik libalakoma idén sem marad el. 

Ami talán a legtöbb embert foglalkoztatott az a kérdés volt, hogy Máté Lajos marad-e a fesztiválszervező, amelyre az egyszerű és lényegre-törő válasz az, hogy nem. Ezúttal a rendezvényt a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár fogja majd szervezni. 

A helyszínt illetően is változott a felállás, hiszen a rendezvény visszakerül eredeti rendeltetési helyére a fürdő előtti térre, konkrétan a Szent István Parkba. 

A Márton napi torkoskodás programjait illetően még nem kaptunk tájékoztatást, de mihelyt tudomásunkra jut a részletes kínálat közölni fogjuk olvasóinkkal.