Szombat délelőtt rendezték meg az Országos Kick-box versenyt.
A versenynek a Kövy Sándor Általános Iskola Sportcsarnoka adott otthont.

A rendezvényen Nádudvari és Kabai fiatalok is össze csaptak. 36 egyesület, közel 360 versenyző és 450 nevezés az ország minden részéről, zsúfolásig megtelt a csarnok.

Köszönet a szervezőknek és a támogatóknak! Jelen volt Maczik Erika Nádudvar polgármestere aki köszöntőt is mondott a résztvevőknek.

Maczik Erika Nádudvar város nevében köszöntötte a közel 360 versenyzőt.

A Kick-box az egy egyéni sportág, a versenyző mindig egyedül van a verseny közben. Ez azt jelenti, hogy az egyéni útját edzője és támogatói segítségével mindig magának kell kitalálni. – mondta Maczik Erika

Azt is elmondta, hogy Nádudvar város különösen büszke a Kick-boxos sportolóira, amikor előveszem a Nádudvari Híreket és erről a sportágról beszámolókat látok a magam részéről mindig éremesőket tapasztalok. – tette hozzá a polgármester Asszony.

Ezután sok sikert kívánt a versenyzőknek.
A küzdelmek a kick-box sportág 4 szabályrendszerében zajlottak a W.A.K.O. világszervezet szabályai szerint.

Formagyakorlat, point-fighting, light-contact és kick-light szabályrensszerekben. Ez az őszi verseny a nagy világversenyek után, kitünő lehetőseget ad a kezdőbb versenyzők kipróbálasára is.

A szervező Rácz Kickboxing Team kabai és nádudvari csoportjaiból összesen 22 fő húzott kesztyűt és lábvédőt, akik összességében 7 első, 14 második és 1 harmadik helyet szereztek.

A verseny két fő szervezője az egyesület elnöke Rácz Lajos és a klub edzője Rácz Krisztián elmondták:

hogy ez a verseny már a hetedik országos szintű verseny volt,amit ők rendeztek , de ekkora mezőnyre még egy alkalommal sem volt példa. Ez is bízonyítja ennek a versenynek a létjogosultságát. Természtesen jövőre is folytatni szeretnék ezt a hagyományt

– közölte Rácz Krisztián.
Forrás: Makula Dániel László / napkelten24.wordpress.com