2020 január 2-án újra elindult a 2019-ben legsikeresebb adománygyűjtés kategóriában civil díjat nyert nem luxus táska kampány. Ehhez csatlakozott idén is a Bóbita Óvoda.

A kampány célja, hogy rászoruló nőknek egy táskába össze-csomagolva alapvető női higiéniás és fehérnemű csomagot gyűjtsenek, s amit a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a nehéz körülmények között lévő nőknek adományoznak. 

Ahogy arról Markovics Andrea beszámolt, a Bóbita Óvoda a tavalyi évben kapcsolódott be a kampányba, amely nagyon pozitívan zárult, hiszen tavaly 95 táska gyűlt össze, ami az lélekszámhoz képest nagy aktivitást jelentett a többi városhoz képest. 

A táskákkal valamint az abba belekerülő higiéniai termékekkel kapcsolatosan nincs különösebb elvárás, csupán annyi, hogy azok a legtipikusabb dolgok kerüljenek azokba, amik a nők alapvető higiéniájához hozzátartozik.

Ezúton nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak támogatására is számítanak a kezdeményezők. 

A táskákat 2020. január 31-ig várják a Rákóczi u. 55. szám alatt található Bóbita Óvodába, hétköznaponként 8 és 16 óra között. 

Fogjunk össze idén is és mutassuk meg az országnak, hogy Hajdúszoboszlónak van szíve!