Ezek közül kiemelkedett az önkormányzati tulajdonú cégek üzleti tervének elfogadása, valamint új igazgatósági tag választása a Hungarospa Zrt-be Czegle-Pincés Enikő személyében.

Az egyik legfontosabb döntés az ülésen a szociális rendelet módosítása, mely szerint a 65 év feletti nyugdíjasok bizonyos jövedelmi korlátok mellett 100%-os, vagy 50%-os kedvezményt kaphatnak a hulladékszállítás díjából. 

Ez a döntés a kedvezmény első lépése, a későbbiekben a város teherbíró képessége függvényében a kedvezményezetti kör szélesíthető. A feltételeket a Nyugdíjas Egyeztető Fórum résztvevőivel alakították ki a társadalmi igazságosság elvének figyelembevételével.

Elfogadásra került a településképi rendelet módosítása, melynél igényként merült fel a rendelet későbbi teljes körű felülvizsgálata.

Az 1. számú háziorvosi körzet ellátásával dr. Szabó Tímeát bízták meg, tekintettel az eddigi helyettesítési munkájában a lakosság által jelzett elégedettségre.

Több vagyoni döntés közül kiemelkedik a volt honvédségi üdülő területére korábban kiadott elővásárlási jog meg nem hosszabbítása. Egyértelműen kinyilatkozták a terület stratégiai minősítését és saját célú felhasználását.

Döntöttek a költségvetésben szereplő 320 millió forintos közterületi felújítások nevesítéséről, az intézményfelújítások felmérésére létrehozandó bizottság felállításáról, valamint a közvilágítás bővítéséről.

Elfogadták városunk ez évi környezetvédelmi intézkedési tervét és arról is döntöttek, hogy a szakbizottságok által meghatározott paraméterek mentén hamarosan önkormányzati rendeletet készítenek a Szilfákalja és Hősök tere lerobbant társasházainak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatás feltételiről.

A Szent István park hasznosításával kapcsolatban az eredeti előterjesztés elfogadása mellett Czeglédi Gyula ismételten hangsúlyozta a korábbi koncepció hibáját, mely szerint a Bánom kert lakó-nyaralóövezetében hangos, szórakoztató-,és sporttevékenységet hiba lenne megvalósítani. Az új képviselőtestület számára vállalhatatlan a Gábor Áron utca „Józsefvárosi piacot” idéző megjelenése immáron két főszezonban. A döntés értelmében a bazársor visszakerül a gyógyfürdő előtti park rövid sétányára. A gyógyfürdő előtti nagy parkot a jövőben aktív használati parkká kívánják átalakítani. A fesztiválokat és a nyári animációs tevékenységet pedig a gyógy-és strandfürdő előtti téren valósítják meg.

A mindenki által hiányolt illemhely szolgáltatás érdekében egy új, kulturált, mobil egységet vásárolnak. Ezekkel az intézkedésekkel mind a törzsvendégek, mind a szállásadók igényeit figyelembe veszik.

A polgármesteri tájékoztató kiegészítéseként az is elhangzott, hogy a jövő héten megalakul a Debreceni Régió Együttműködési Tanácsa, melynek alakuló ülésére városunk képviseletében Czeglédi Gyula Polgármester  Úr is meghívást kapott.