Debrecenben startol és esztergomi befutóval zárul májusban a Hajdúszoboszlót is érintő 41. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny – jelentették be a szervezők az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

Az ötnapos magyar körversenyen május 13. és 17. között minden eddiginél erősebb mezőny vesz részt, mivel a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d’Italia első három szakaszát – olvasható az m4sport.hu-n.

Mint írják, a május 12-én kezdődő, 861 kilométeres össztávú Tour de Hongrie-ra már négy prokontinentális csapat jelezte részvételét: az amerikai Novo Nordisk, az Androni Giocattoli-Sidermeca, a dán Riwal Readynez, valamit az orosz Gazprom-RusVelo. A World Tour-istállók közül a lengyel CCC, az Asztana, a Trek-Segafredo, a Mitchelton-Scott és a Jumbo-Visma is jelezte részvételét.
Biztosan indul a 41. Tour de Hongrie-n Alberto Contador kontinentális csapata, a Kometa-Xstra is, amelynek két magyar kerékpárosa van: a tavalyi összetett másodikja, Dina Márton, illetve Fetter Erik. A szintén kontinentális besorolású székelyföldi Novák csapat is a nevezők között van.

A szervezők célja, hogy a magyar körverseny 2021-ben bekerüljön a Pro Series nevű sorozatba. Ennek feltételei közül az egyik az, hogy legalább 14 World Tour vagy prokontinentális besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n. A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 140 versenyzője áll majd rajthoz.

A 2019-es Tour de Hongrie programja

május 13.: Debrecen-Hajdúszoboszló, 174 kilométer
május 14.: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
május 15.: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
május 16.: Miskolc – Gyöngyös-Kékestető, 178 km
május 17.: Esztergom-Esztergom, 156 km