Bocskai István Múzeum igazgatója Dr. Bihari-Horváth László pénteken a Népi Építészeti Program mentorát fogadta és kalauzolta Hajdúszoboszlón. Céljuk a helyi műemlék tájházak felmérése volt. 

A Gazdaház (Vasvári u. 40.) és a Csanády-ház (Csanády tér 8.) ugyanis része a magyar tájház hálózatnak, amely 2000 óta szerepel az UNESCO Világörökség Magyar Várományosi Listáján. 

Mivel Dr. Bihari-Horváth László szívügye a tájházak ügye, rajong népi építészetünk emlékeiért, s régóta foglalkozik a fejlesztésükkel is, így igazi elkötelezett szakértő kalauzolhatta a Népi Építészeti Program mentorát. 
Az igazgató úr reméli, hogy a tájház hálózat (s benne a két szoboszlói tájház) hamarosan valóban a Világörökség része lesz (mint például Hollókő Ófalu). 

Mint hozzátette minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítse ezt a nemes ügyet, mert rendkívül fontos, hogy ezek az épületek megmaradjanak, s a települési közösségek, illetve az azokat képviselő szervezetek felismerjék hatalmas értéküket, és támogassák fennmaradásukat.