Nádudvar Város Önkormányzata a feladatellátó helyei biztonságos működése, az ott dolgozók, és ügyfeleik, pácienseik, gondozottaik védelmének érdekében ötezer darab sebészi és kétszer ötszáz, azaz összesen ezer darab FFP2-es típusú szájmaszkot vásárolt.

Ez hosszú távra is biztonságos mennyiséget jelent a feladatellátó helyeink számára. Ezáltal a helyi egészségügyben, szociális ellátásban és közintézményeinkben dolgozó munkatársak és a velük kapcsolatba kerülők is nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

A vászonmaszkok készítése és kiszállítása is folyamatos, a 65 év feletti korosztályt követően cél a teljes lakossági igény kielégítése.
A megelőzéshez kapcsolódó hír, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közreműködésével a nádudvari önkormányzat 4 darab háti permetezővel gazdagodott térítésmentesen, amelyeket a közterületek fertőtlenítésénél tudnak alkalmazni.

Szintén a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat jóvoltából az óvoda 59 karton (1.593 darab) kisdobozos gyümölcslevet kapott, amelyet a gyermekétkeztetésben részesülők kapnak meg - tudtuk meg Maczik Erika Polgármester Asszonytól.