Czeglédi Gyula Hajdúszoboszló polgármestere kedden ózongenerátorokat vitt a város három középiskolájába. 

Mint megtudtuk az ajándékozással segíteni kívánják a középiskolák munkáját, most elsősorban az értettségi helyszínélül szolgáló tantermek fertőtlenítését.

Mindhárom középiskolánk igazgatója elmondta, hogy a fenntartó állam minden diáknak és pedagógusnak biztosít arcmaszkot, kézfertőtlenítőt és igény esetén gumikesztyűt is.
Czeglédi Gyula az Önkormányzat nevében felajánlotta segítségét, hogyha bármilyen nehézségük adódna, mert legfontosabb az egészség.

Hajdászoboszló élen jár abban a kezdeményezésben, hogy a helyben működő közösségi intézményeinek és szolgáltatóinak ózongenerátorokat adományoz. Összesen 25 db teljes csiramentesítésre képes sterilizátorral járul hozzá a zárt helyiségek fertőtlenítéséhez. Ebből 8 gép az Aqua General Kft. adománya, 17 db-ot pedig az önkormányzat vásárolt.

Az eszköz a jövőben is nagy segítséget jelenthet a megelőzésben. A gimnázium, a szakközépiskolák, valamint a kollégium és az Éltes iskola számára is Czeglédi Gyula polgármester adta át az önkormányzat adományát.

Információink szerint az országos hírekkel ellentétben Hajdúszoboszlón egyetlen egy diák sem halasztotta az érettségit szeptemberre.