A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki követte a sörözőből hazafelé tartó ismerősét, majd rátámadt és elvette az értékeit – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett ismerték egymást, mindketten Nádudvaron laknak. 2020. január 17-én a délelőtti óráktól kezdve egész nap együtt tartózkodtak az egyik sörözőben, ahol külön-külön és egymás társaságában is szeszes italt fogyasztottak. A nap folyamán a sértett a vádlott kérésére egy közeli trafikban cigarettát vásárolt neki, illetve a vádlott többször kérte a sértettet arra, hogy adjon neki pénzt, azonban a férfi ennek nem tett eleget. Ugyanezen a napon 17 óra körül a sértett gyalogosan, egyedül indult hazafelé, s a vádlott követni kezdte őt. Rövid idő elteltével a sértett észrevette a mögötte haladó vádlottat, ezért egy betontömb mögött elbújt.

A vádlott meglátta a sértettet, odament hozzá és értékeinek megszerzése végett rátámadt. Lenyomta a földre, rátérdelt a mellkasára és az arcán is többször megütötte, majd a ruházatában kutatott.

A földön fekvő sértett kabátjának belső zsebéből a vádlott kivett 70 ezer forint készpénzt, illetve magához ragadta a sértettnél lévő élelmiszerrel teli szatyrot is, majd eltávozott a helyszínről – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségtől.

A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében az arcán 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülése keletkezett. A vádlott a sértettnek 73.210 forint kárt okozott, amelyből 25 ezer forint készpénz és az élelmiszerrel teli bevásárlótáska lefoglalásával megtérült – olvasható a főügyész közleményében.

Az eljárás során a sértett a vádlottal szemben polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő többszörös visszaeső vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.