Rendhagyó virtuális kiállítás nyílt a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár facebook oldalán. 

A koronavírus-járvány hatalmas problémát jelent az egész világon. Rendkívüli intézkedések, szokatlan helyzetek szövik át a mindennapokat. A biztost felváltotta a bizonytalan, amihez mindenki a maga módján próbál alkalmazkodni. 

A társadalom működésében a kultúra mindig is egyfajta kötőanyagként funkcionált, ezért napjainkban, mikor a szociális érintkezések kényszerűségből egyre inkább visszaszorulnak, nagy hasznát vesszük a világhálónak. 

Bezártak a kulturális intézmények, a színházak, a múzeumok, de van megoldás arra, hogy ne maradjunk tartalom nélkül. 

A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár festőkörének tagjai rendhagyó módon mutatkoznak be közelmúltban készült alkotásaikkal. 

A munkák hagyományos és modern absztrakt alkotások, síkrabontások, portrék, virágok, fantázia rajzok, beállítások. 

"Most mi is karanténba szorultunk, de a munka nem állt le. Feladatokat küldök, üzenetben örökké kommunikálunk, aztán küldik a kész alkotásokat, melyeket korrigálok, és tanácsokat adok. A kilenc fő közel hetven alkotást készített, és továbbiak is készülnek. Tanítványaim nagyon lelkesek, szorgalmasak." 

(Komiszár János Csokonai-díjas festőművész, a festőkör vezetője) 

Az alkotók: Csontos Erika, Dániel Józsefné, Farkas Szabó Éva, Jeges Sándor, Kovács Istvánné Sándor Margó, Kövesi Magdolna, Mecsei Erzsébet, Sándor Eszter, Sáriné Pócsik Valéria. Fogadják szeretettel a kiállítást!