Tönkrement Hajdúszoboszló közkedvelt utazási irodája.

25 évnyi több százezer magas színvonalon kiszolgált Vendég után eljött egy nehéz pillanat a Robinson Tours életében. A mai nappal utazási irodánk leteszi a lantot, ezzel lezár egy korszakot. 1995 óta sok mindenen mentünk keresztül: voltak világválságságok, terrorcselekmények a világban, természeti csapások a világ különböző tájain, amelyeket gazdaságilag sikeresen vészeltünk át és a helyzetnek megfelelően változtattunk terveinken, alakítottuk át ajánlatainkat. Mindig sikeresen vettük az akadályokat. Amikor terveztünk, akkor mindig visszafogottan, konzervatívan tettük azt. Ha bővültünk, akkor azt óvatosan és körültekintően tettük, ha csökkenteni kellett, akkor nem csináltunk belőle presztízskérdést.

Mi áll a döntés mögött? 2019 decembere óta egy olyan helyzet állt elő, amely a Covid-19 vírusra hivatkozva idáig még nem tapasztalt utazási, és egyéb korlátozásokat hozott. Határokat zártak le, leállt a légi forgalom, bezártak a szállodák, éttermek, múzeumok és a hétköznapi életünk is korlátok közé szorult. Beláthatatlan időre leállt a beutaztatás és a kiutaztatás is. Hogy mindez indokolt volt-e vagy sem? Nem tisztem ezt eldönteni, és ha lecseng ez a helyzet, jobban ki lehet elemezni. Egy viszont tény: több hónapra leállt az üzleti élet sok gazdasági szektorban, elsőként a turizmusban, teljesen lenullázva a bevételi oldalt. – fogalmazott az utazási iroda Facebook-oldalán közzétett posztban Jakócs Áron cégvezető.

Hozzátette:  szervezésükben egy utas sem tartózkodik külföldön. A cég vagyonbiztosítása 380 millió forintra szól: ez fedezi az utasoknak még vissza nem fizetett utazási csomagok értékeit, tehát az ügyintézés során mindenki visszakapja az útra befizetett díját, vagy a lemondott utazási csomagok esetén a visszatérítésre váró összegeket.