Nettó 142,5 millió forintot fordítanak az újtelepi városrész rehabilitációjára.

A projekt részeként közösségi épületet alakítanak ki, szociális bérlakásokat újítanak fel és bővítenek, valamint utat építenek a Fazekas Mihály utcában – olvasható az október 12-i Közbeszerzési Értesítőben.

A hajdúböszörményi székhelyű Tömb 2002 Kft. nettó 30,8 millió forintért újítja fel a Gárdonyi Géza utca 2. szám alatti épületet, hogy ott közösségi célra hasznosítható helyet hozzanak létre. Az épület fő megközelítése a déli homlokzaton marad, azonban a bejárat mögött szélfogót alakítanak ki. Ezen keresztül közelíthető majd meg a közösségi tér és a mellékhelyiségek. Az ingatlan akadálymentes megközelítése a nyugati homlokzatnál lévő rámpán és ajtón keresztül lesz lehetséges. A felújítás magában foglalja az épület energetikai korszerűsítését, a külső határolószerkezetek utólagos hőszigetelését, a nyílászárók és a tetőszerkezet cseréjét, valamint a gépészeti és elektromos vezetékek, berendezések korszerűsítését és a burkolatok modernizálását. A homlokzati bejáratok felett előtetőt alakítanak ki. Elbontják és újrafalazzák az északi oldal erősen károsodott részeit, emellett az épület udvarán parkolókat hoznak létre.

Már alá is írták

Ugyanez a vállalat dolgozhat a Bartók Béla utca 26. szám alatti bérlakás felújításán és bővítésén. A nettó 38,2 millió forintos projekt részeként a déli homlokzaton lépcsőházat alakítanak ki úgy, hogy az épület tömegét nem változtatják meg radikálisan. A fejlesztés magában foglalja az energetikai korszerűsítést, az utólagos hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, valamint a gépészeti és elektromos vezetékek, berendezések és a burkolatok modernizálását. Megújuló energiaforrásként napelemes rendszert telepítenek az épület tetejére, amit a tetőtéri lakás tud hasznosítani.

A szegedi Stravaco Kft. végzi a Fazekas Mihály utca aszfaltozását nettó 73,4 millió forintért. Az építendő út teljes hossza 945 méter. A munkákról szóló vállalkozási szerződéseket október elején írták alá.

Forrás: haon.hu