A Hőgyes Endre Gimnázium diákjainak köszönhetően két matekos sikert is elkönyvelhetett a március 16-án megrendezésre kerülő Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen, ahol többek mellett két megyei 1. helyezést is sikerült elérniük.


A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt 89 országban mindig azonos időpontban rendezik meg.

Ebben a tanévben 2023. március 16-án 10 órától 75 perc alatt 30 feladatot kellett megoldania a versenyzőknek. 

A rendezők mottója: legyen ez a 75 perc a matematika ünnepe szerte a világon!

A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnáziumot a 7. E osztályból Treiber Sebastian Maximilián; a 8. E osztályból Jelenszky Fanni; a 9. E osztályból Biró Sándor Gergő; a 10. E osztályból Lefter Miklós; a 11. E osztályból Ujj Dávid míg a 12. E osztályból Makrai Csaba képviselte. 

A 11. és 12. évfolyam versenyző diákjai kiválóan teljesítettek. A megyei 2. hely kivételével az 1.-8. helyezést a Hőgyes Endre Gimnázium tanulói érték el. 

Kiemelkedően teljesített a 10.o gimnáziumi kategóriában 969 országos versenyzőből Lefter Miklós, aki 27. helyen végzett; Makrai Csaba, aki a 12.o gimnáziumi kategóriában 430 országos versenyzőből 38. helyezést ért el. Könyvjutalmat és oklevelet vehettek át.

Az ők felkészítésükben segédkeztek Faragóné Kiss Ágnes, Dr. Bajza Istvánné, Kiss István, Dr. Bajza Istvánné és Balla Éva tanárok. 

Gratulálunk a szép eredményekhez!