A hajdúszoboszlói polgármester, dr. Sóvágó László hírhedt arroganciáját, hataloméhes ámokfutását ezúttal a legfelsőbb bíróságnak kellett megállítani. 
A kúria szerint, visszaélt hatalmával a város első embere. Immár két éve, hogy Sóvágó harcot hirdetett a bazárosok ellen, és fejébe vette, hogy átalakítja a város arculatát. Hajdúszoboszló sok tíz, százmilliót veszített idáig, számos család mondhatott búcsút egzisztenciájának a polgármester miatt. A Kúria kimondta: eddig, és ne tovább!

A bazárosok Szent István parkból történő elzavarásával kezdődött a folyamat, majd a park élhetetlenné tételével folytatódott. Eközben megnyirbálták a fürdő területét, színvonaltalan projektek garmada látott ez idáig napvilágot. A Mátyás király sétány árusait is megpróbálta kikezdeni a polgármester és csapata. 

Saját hatáskörükben hoztak egy törvényt, és arra hivatkozva Sóvágó megfenyegette az árusokat, és főbérlőiket, a hoteleseket, hogy amennyiben nem takarítják el a portékáikat a Mátyás király sétányról, egymillió forint bírságot fognak kiszabni rájuk. Ezzel újra megkísérelték sok család megélhetését szétzúzni, pusztán azért, mert a város első emberének nem tetszenek a bazárosok. Az árusok, hotelesek képviselője a bírósághoz fordult jogorvoslatért, amit el is nyertek.

A legfelsőbb bíróság (Köf. 5030/2018/3 határozatában) „megállapítja, hogy Hajdúszoboszló Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Hajdúszoboszló város kiemelt turisztikai övezetének településképi védelméről szóló 5/2018 (II. 22.) önkormányzati rendelete törvénysértő, ezért azt kihirdetése napjára visszamenőleges hatállyal, 2018. március 1-jével megsemmisíti”. Tehát Sóvágó jogász létére törvénysértő módon próbálta meg keresztülvinni akaratát, és tönkretenni hajdúszoboszlói családok életét. A Kúria ezúttal megálljt parancsolt, és rendre utasította a meglehetősen agresszív polgármestert.
De dr. Sóvágó László ennél is tovább merészkedett felhatalmazás hiányában írt elő bontási kötelezettséget, elvonva ezzel az építésügyi hatóság az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági kormányrendeletben biztosított hatáskörét. Sóvágót egy cseppet sem érdekli a település fejlesztése, ő csupán saját elmebetegségnek tűnő vízióit próbálja megvalósítani. 

A kúria ezt ítéletében ki is mondja, miszerint a "polgármester nem gondoskodott a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes település-rendezési sajátos jogintézményekről". 

Mindennel foglalkozott, amivel nem kellene, építészkedik, településfejlesztőt játszik, pályázatok szépségét bírálja el, művészkedik, csak polgármesteri feladatait nem képes ellátni - mondja a Kúria. Ez az ember sokszorosan bebizonyította, hogy alkalmatlan ellátni a feladatait, és ezt a független magyar bíróság is megerősítette - tudta meg a szoboszloert.blog.