Ideiglenes forgalmi rend lépett életbe a Szoboszlói és az István út csomópontjába.
Az Innovációs iparterület elérhetőségének javítása című projekt részeként készült el Debrecenben az István út és a Szoboszlói út csomópontjának átépítése. A csomópont átépítésének eredményeként a korábbi forgalmi rendtől eltérően a csomópontnak a város felőli állami ágából, azaz a Szoboszlói úti ágból két forgalmi sávon, egy egyenes-jobbra és egyenes-balra forgalmi sávon lehet tovább haladni Hajdúszoboszló felé. A két sávnak a csomóponti átvezetése a helyszíni adottságok miatt sávelhúzással történt meg – olvasható a Debreceni Városháza közleményében. 

Tekintettel arra, hogy a téli időjárási körülmények nem tették lehetővé a projekt befejezési szakaszában az átvezetés sávelhúzásának tartós burkolati jellel történő jelölését, valamint a havas útviszonyok sok esetben a helyes sávválasztást is megnehezítik, a város felől Hajdúszoboszló irányába haladó egyenes-balra sáv forgalmi rendje ideiglenes jelleggel megváltozik.

A közleményből kiderül változás értelmében az egyenes-balra forgalmi sáv – az átépítést megelőző forgalmi rend szerint – csak önálló balra kanyarodó sávként fog üzemelni, ami mellett a Hajdúszoboszló irányába közlekedők a kanyarodó sáv melletti egyenes-jobbra sávot tudják majd használni. A forgalmi rend változását a jelzőlámpák és a jelzőtáblák is jelezni fogják a közlekedők számára.

Az ideiglenes forgalmi rend 2019. január 25-én lép életbe és 2019 tavaszáig lesz érvényben.

Az ideiglenes állapot idejére, valamint a nem egyértelmű forgalmi helyzetek esetében kérjük a járművezetők fokozott figyelmét!

A városháza köszöni a lakosság észrevételeit az érintett csomóponttal kapcsolatban!