Igazán téli idő fogadta a közlekedőket; a 4-es főúton halálos karambol történt.
Baleseteket, fennakadásokat okozott az utakon a téli idő csütörtökön. A nem épp áldásos égi események a cívisvárosban előbb ónos esővel, jeges darával kezdődtek, majd délután az élénk északkeleti szélben hózáporba, hófúvásba fordultak, és órákon át folytatódtak.

Debrecenben az eljegesedett homokkerti felüljárón két kamion is elakadt, kis időre megbénítva a Mikepércsi úton a belvárosba igyekvő forgalmat. A 4-es főúton azonban tragédia történt: mint a rendőrség írja, a 185. kilométerszelvényben, Kaba közelében, 13.30 körül eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó. Az utóbbi vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Halálos baleset történt Kabánál

Egy ember életét vesztette, amikor egy teherautó és egy személyautó karambolozott a 4-es főút Püspökladány és Kaba közötti szakaszán csütörtök délután. Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi csütörtök délután Hajdú-Bihar megyében, a 4-es főút Püspökladány és Kaba közötti szakaszán.



A rendőrségi szemle és a műszaki mentés idejére – teljes útlezárás mellett – Nádudvar irányába terelték a forgalmat.

Fokozott figyelemmel

A megyei főkapitányság arra intett: a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a sofőröktől. Az öt legfontosabb tanács: csökkentsék a sebességet, figyelmesen vezessenek, növeljék a követési távolságot, jobban figyeljenek a gyalogosokra, s tartsanak nagyobb oldaltávolságot, amikor kétkerekű járművek mellett haladnak el.

Még nincs vége a hóesésnek

Az előrejelzések szerint pénteken kissé megnyugszik az időjárás megyénkben, szombaton azonban újabb havazásra van kilátás. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is minden rendelkezésére álló emberi és gépi erőforrásával a hóeltakarítási munkákon fog dolgozni – közölte a társaság.