Hosszú Katinka, Fucsovics Márton, Liu Shaolin Sándor és Kóka Zoltán...
Derecske ismét büszke lehet Kóka Zoltánra, bejutott Az Év Sportolója Gála jelöltjei közé!

2018 nyarán címvédőként utaztak Zoliék férfi asztalitenisz páros kategóriában az olaszországi Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságára, ahol ismét megállíthatatlanok voltak és újra aranyérmet nyertek. A derecskei asztalitenisz csapat oszlopos tagja többek között ennek a nagyszerű eredménynek is köszönhetően került be Az Év Sportolója Gála jelöltjei közé.

Sajtótájékoztató keretein belül ismertették a 11 kategória hármas listáit az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 Gálára. A nőknél Babos Tímea, Hosszú Katinka vagy Kozák Danuta lesz az év sportolója, a férfiaknál Bácsi Péter, Fucsovics Márton és Liu Shaolin Sándor közül kerül ki a győztes.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének szervezésében megvalósuló rendezvényen – immár 61.alkalommal – a hazai sportújságírók szavazatai alapján az év sportolóit, fogyatékos sportolóit, és edzőit díjazzák, valamint életműdíjakat nyújtanak át. Az M4 Sport által a televízióban is közvetített gálát egyre nagyobb érdeklődés övezi, a Nemzeti Színház nézőtere minden alkalommal megtelik.

A sajtótájékoztatón ismertették a 11 kategória három „döntősét”, azaz a legtöbb szavazatot kapókat. A tízes listákat a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége állította össze, a tagság pedig voksolással (439-en szavaztak, ami rekordnak számít) választotta ki a legjobb hármat – ismertette a tudnivalókat Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke.

A fogyatékos sportolóknál két asztaliteniszező kettős, a vegyes páros és a férfi páros, illetve a címvédő női kerekesszékes vívóválogatott maradt versenyben a szűkítés után. Az asztaliteniszezőknél Tóth Attila az összekötő kapocs: Tóth Irmával vegyes párosban nyert aranyérmet Cagliariban a szervátültetettek és művesekezeltek Európa-bajnokságán, míg férfi párosban Kóka Zoltánnal ugyanott. Az előbbi csapat képviseletében nyilatkozta Tóth Attila : „Jelöltek voltunk már korábban is, a top tízes listára felkerültünk az előző esztendőkben, ez az első olyan év, amikor a legjobb három közé is beválogattak bennünket. Úgyhogy nagy reményekkel várjuk a gálát.”

Férfi csapattársa, Kóka Zoltán úgy fogalmazott: „Nagyon pozitív eseményként élem ezt meg, ritkán fordul elő az emberrel, hogy ilyen élményben lehet része, elvégre az év egyik legnagyobb sporttal kapcsolatos eseményéről van szó Magyarországon. Nagyon izgatott vagyok, bízom benne, hogy megkapjuk a díjat.”

Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében február 14-én, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 Gálával kapcsolatos minden további információ elérhető a gála hivatalos Facebook-oldalán.

Bármelyik nagyszerű sportoló is kapja végül a díjat csütörtök este, nekünk az év sportolója Kóka Zoltán! Hajrá Zoli, Hajrá Derecske!

Forrás: www.nso.hu / Makleit Zsolt (MSÚSZ tag)