Szombat délelőtt folyamatosan vonultak a tűzoltók. Nagyrészt megrongált tetőlemezeket kellett eltávolítaniuk, amelyek veszélyeztették a gyalogos és a közúti forgalmat. 
Hortobágyon egy lovarda lemeztetejét bontotta meg szél, a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották. 

A debreceni Bánk tanyán lakóház pala tetejét bontotta meg a vihar, Debrecen-Józsán, a Szentgyörgyfalvi úton szálloda tetőfedésében tett kárt. Szintén ezen az útszakaszon egy kandeláber burkolata is fellazult, amely a közúti forgalmat veszélyeztette. A rendőrség útzára mellett avatkoztak be a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. 

Egyeken lakóház tetejét bontotta meg a szél, majd egy fűzfa ágát kellett levágniuk, amely lehasadt. Az egyeki önkormányzati tűzoltók végezték el a munkákat. A Cívis utcában egy tíz emeletes épület tetején a liftgépház tetőlemezét mozgatta meg a szél, a Bajcsy-Zsilinszky utcában egy családi ház cserepeit fújta le. A megbontott elemeket kéziszerszámokkal távolították el a tűzoltók. Fák miatt is vonultak az egységek. 

Debrecenben, a Luther utcában egy tizenöt méteres platán fa egyik ága a telefonvezetékre szakadt. A Kádár dűlőben szintén közel tizenöt méteres fa ága esett az útra. A közúti forgalmat akadályozta. A tűzoltók láncfűrésszel távolították el a faágakat. A komádi önkormányzati egység is vonult szombaton, ők egy nyolcméteres fát távolítottak el, amely gyökerestől dőlt ki. 

Fa miatt vonultak a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók is, akik a bicikliút mellett vágtak le egy lehasadt faágat a Dózsa György utcában. 

Derecskén is rombolt a szél, ott is a berettyóújfalui egységet riasztották. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók akácfa miatt vonultak. A Dr. Molnár István utcában egy tíz méteres fa az útra dőlt és elzárta az utcát. 

Püspökladányban, a Fazekas Mihály utcában villanyoszlop dőlt ki, ezt kellett a püspökladányi hivatásos tűzoltóknak kézi erővel eltávolítaniuk. 

Bárándon, a Róna utcában egy kémény egy melléképület tetejére dőlt, emiatt a ház fűtését nem tudták az ott élők megoldani, rokonokhoz költöztek ideiglenesen.

Tűzesetekhez is riasztották szombaton a tűzoltókat. Reggel Sárrétudvariban, a Zrínyi utcában korom izzott egy családi ház kéményében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Hajdúböszörményben, az Arad utcában is kéménytűz volt, a város hivatásos tűzoltói távolították el az izzó részeket. Szabadtéri tűz keletkezett szombaton Komádiban, a Mátyás király utca végén. Ezer négyzetméteren égett a száraz avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

A debreceni hivatásos tűzoltók a debreceni Községhatár útra vonultak, ott egy hektáros területen lángolt a vágástéri hulladék. A tűz az akácerdőt veszélyeztette, ezért a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Nádudvar külterületén ötszáz négyzetméteren a nádas égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet kéziszerszámokkal.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság