Megtartották az év első véradását városunkban. Hajdúszoboszló az önkéntes véradásban élen jár, egyre többen szeretnének segíteni. Január 31-én is sokan voltak a Művelődési Központ Nagytermében. 
Évről évre emelkedik az önkéntes véradók száma. Ez év első véradását január 31-én tartották meg a Kulturális Központban. 
Több évre visszamenőleg is megnéztük a látogatottságot és az a tapasztalatunk, hogy a januári véradások mindig nagyon jók. A másik kiemelkedő véradás pedig a decemberi, aminek nagyon örülünk.
Most több betegnek is történik irányított véradás. Eddig négy betegről is tudok, akinek azért jöttek a hozzátartozói, ismerősei, hogy irányítottan adjanak vért. Bár vérkészletből nincs hiány, de esetenként bizonyos vércsoportokból nem biztos, hogy azt a mennyiséget tudják biztosítani, mint amire a betegnek szüksége van. 
A gond az, hogy a ritka vércsoportokból véradóink között is nagyon kevesen vannak. Most például próbáltuk a 0 negatív vércsoportú véradókat felhívni, hogy nagyon számítunk-e rájuk az irányított véradások miatt, de kevesen vannak. Összesen öten mondták azt, hogy hogy el tudnak jönni a 10-ből. Tehát kevés a 0 negatív vércsoportú véradó. Ennél már csak az AB negatívos véradó a ritkább - nyilatkozta Szatmári Margit a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetének vezetője.