Debrecenben három ajtót kellett felfeszíteniük a tűzoltóknak.
Mérgező gáz jelenlétét mutatták ki a püspökladányi hivatásos tűzoltók hétfőn hajnalban egy családi ház egyik szobájában Földesen, a Haladás utcában. A szobában egy fatüzelésű kályha üzemelt, amely erősen füstölt. Az ott lakó nő hívta az egységeket, akik átvizsgálták a fűtőberendezést és méréseket végeztek. A tűzoltók nyitott ablakok mellett is magas szén-monoxid koncentrációt mértek a levegőben. A mentőszolgálat a ház lakóját kórházba szállította, aki szén-monoxid mérgezést szenvedett.

Tegnap három hasonló esethez vonultak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. A debreceni Csapó utcában egy negyedik emeleti lakásba kellett bejutniuk hajnalban. A lakásban élő idős nő elesett, és nem tudta az ajtón beengedni a mentőszolgálatot. A tűzoltók kéziszerszámokkal kinyitották az ajtót, és a sérültet átadták a mentőszolgálatnak. Pár órával később a Domokos Lajos utcába riasztották őket, ott a nyolcadik emeleti lakás tulajdonosa lett rosszul. A tűzoltók ott is az ajtón keresztül jutottak be, amelyet egy ajtófeszítővel nyitottak ki, majd a sérültet átadták a mentőszolgálatnak. Este a Jerikó utcában is bajba jutott egy idős ember, miután a tűzoltók bejutottak a lakásba, a mentőszolgálat kórházba szállította a sérültet.

Az M35-ös autópályán egy ponyva akadt fenn az egyik útjelző táblán. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a ponyvát – összegezte a hétfői riasztásokat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 13 személyt állítottak elő, közülük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.