A városi sportélet fellendítése az együttműködés megerősítése csak néhány azokból a megfogalmazott célokból, ami miatt létrejött az első sportkerekasztal beszélgetés a Rock Café-ban.
Kerek Laci barátommal, aki egyébként a Rhinos egyik alapító tagja már évek óta beszéljük azt, hogy jó lenne a helyi sportegyesületeket valamilyen szinten megszólítani, összefogni, közös célt kialakítani a helyi sportélet fellendítéséért. Mind az utánpótlás mind a jelen állapotok tekintetében. 
Tulajdonképpen elmondható az, hogy a sportélet az lehet, hogy sportegyesületenként működik, viszont az együttműködés a sportegyesületek között kevésbé. 
Illetve a harmadik szempont, amiért ezt a sport kerekasztalt megpróbáltuk életre hívni, az a sportturizmus fellendítése volt. 
Közel 30 sportegyesületet szeretnénk úgy összefogni, hogy annak a város lakossága lássa a hasznát. Elsősorban a fiatalok és a gyerekek. És természetesen a sportturizmus. 
Az összes hajdúszoboszlói telephellyel rendelkező sportegyesületet megszólítottuk. Meghívtuk a kézilabdásokat, a kosarasokat, a HSE-t (mint városunk egyik legnagyobb sportegyesületét), a súlyemelőket, a birkózókat, a bokszolókat. Tulajdonképpen az összes sportágat, akik hajdúszoboszlón működnek 
- nyilatkozta Kiss László a Hajdúszoboszlói Rhinos elnöke.  

Az egyik legfőbb cél az, hogy fellendítsék a helyi sportéletet. Ennek egyik eszközét abban látják, hogy országos programokhoz csatlakoznak.
Több olyan országos rendezvény is létezik, amelynek vérkeringésében ha Hajdúszoboszló városa is becsatlakozna, akkor az mindenféleképpen a helyi sportéletnek is jót tenne. Gondolok itt olyanra mint a kihívás napja, ami májusba szokott lenni, illetve a sportág-választó, mint országos rendezvény 
- tette hozzá Kiss.

Mindemellett szem előtt tartják azt, hogy a gyerekek minél előbb megismerkedjenek a különféle sportágakkal, ezzel elősegítve azt, hogy edzettebbek és erősebbek legyenek. 
A saját tapasztalatom, az, hogy amikor a Rhinos-al elmegyünk egy-egy bemutatóra vagy eg rendkívüli testnevelés órát megtartani, akkor azt kell tapasztalnunk, hogy a gyerekek edzetlensége és a fizikális állapota nem megfelelő. 
E miatt is gondoljuk azt, hogyha az összes Sportegyesület valamilyen szinten össze tudna fogni, akkor megoldásként azt is be tudnánk tenni a a palettára, hogy a helyi fiatalok állóképességét, sportszeretetét, fizikális állapotát is célul tűzzük ki, hogyha ennek a sportkerekasztalnak köszönhetően valami közös jövőt ki tudunk találni
- fogalmazott a Rhinos elnöke.

Lukács Krisztián sportegyesületének egyik legfőbb célja, hogy megszólítsa a fiatalokat. Sok energiát fordítanak arra, hogy a gyerekek elsajátítsák az erőemelés technikáit. 8-an, 10-en járnak hozzájuk. A létszámot pedig tovább szeretnék bővíteni.