Viszont a nádastüzek is keményen megdolgoztatták őket kedden. 
Tegnap hajnalban egy idős ember lakásába kellett bejutniuk a debreceni hivatásos tűzoltóknak Debrecenben, az Apafi utcában. A tűzoltók dugólétrán át jutottak be a lakásba, majd a mentőszolgálatot beengedték az ajtón, ezután ők a helyszínen ellátták a sérültet.

Tizenöt méteres fenyőfához riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat Ebesen, a Kossuth utcában. Az egység gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel vágták le a fa felső részét, amely lehasadt.

Pocsajon, az Ady Endre utcában ezer négyzetméteren égett a száraz gaz, ott a létavértesi önkormányzati tűzoltók mellett a berettyóújfalui hivatásos egység is vonult. A tüzet egy-egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Balkányban a Kenderes-Ungár tanyán egy melléképület gyulladt ki kedden. Az épület teljes terjedelmében lángolt a szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók kiérkezésére. A tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el az egységek.

Délután Debrecenben, a Dembinszky utcában is ajtónyitásra vonultak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. Egy idős ember lakásába kellett bejutniuk, ezért az ajtót egy feszítő eszközzel kinyitották. A sérültet a mentőszolgálatnak átadták, akik az ott élő embert kórházba szállították.

Görbeháza közelében százötven négyzetméteren égett foltokban a zsombékos aljnövényzet. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók avatkoztak be kéziszerszámokkal.

A megye több pontján lángolt a nádas kedden. 

Délelőtt Hosszúpályiban ezerötszáz négyzetméteres területet kellett a létavértesi önkormányzati tűzoltók megfékezniük. 

Délután Tetétlen külterületén fél hektáron a csatornapart égett, amelyet a hajdúszoboszlói és a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltottak el kéziszerszámokkal. 

Nádudvaron is nádas égett tegnap. A püspökladányi hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. 

A hajdúböszörményi hivatásos egység Hajdúvid és Hajdúdorog közötti külterületre vonult, ott egy hektáron égett a nádas. A lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fojtották el. 

Kabán a csatornapart égett negyven méter szélességben és ötszáz méter hosszan. A kabai önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet kéziszerszámokkal és egy vízsugárral. 

Késő este újra Nádudvarra vonult a püspökladányi hivatásos egység. Ezerötszáz négyzetméteres területen lángolt a nádas. A tüzet sikeresen megfékezték.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság