Piros, sárga, kék, kézen fogva lép – énekelték műsorukban a Szivárvány ovisok Baradács Anett hajdúszoboszlói származású festőnő március 8-ai kiállítászáró rendezvényén.
Hat hét alatt három helyi óvodában állították ki Baradács Anett Lélekmelengető című vándorkiállítását. A nyolc hajdúszoboszlói tag­óvodát tömörítő Hajdúszoboszlói Egyesített Óvoda célja – mint azt Nagy Marianna intézményvezető hangsúlyozta – becsempészni az óvodákba a művészetet. Az eltelt másfél hónap pedig bebizonyította, hogy mennyi élményt fogadtak be ezáltal a gyerekek, s részesültek ebből szüleik, családtagjaik.

Baradács Anett művészi képességei már gyermekként megmutatkoztak, de sokáig csak ceruzarajzokat készített. Kőszegen, az új lakhelyén érzett kezdeti befordultság, másrészről viszont egy új ismeretség, egy hajdúszoboszlói kortárs festő kolléga, – az egészen más stílusirányzatot képviselő – Máté-Szakács Zoltán barátsága, útmutatásai segítették művészetének eddigi útján.

Anett színes, egyedi alkotásai nem csak a gyermekeknek szólnak; mint elhangzott, azok a felnőttek is rácsodálkoznak, akiknek esetleg kevésbé tetszik ez a kifejezésmód. Baradács Anett, mint kifejtette, nem témafestő: „a színeimmel varázsolok inkább”.

Forrás: Tibai Irma / haon.hu