Taktikázásban nem volt hiány.
A Masters EB záró napján Szegi Attila (Mérk Kinizsi SE) és Dávid Tamás (Attila Fitness SE) mérette meg magát az M1 +120 kg-osok mezőnyében. Attila az összetett 6. helyet, míg Tamás az összetett 8. helyen zárta a versenyt.

Attilának az előzetes nevezési lista alapján a tisztes helytállás volt a cél, érmes helyezésekben nem is reménykedtünk. Ehhez képest, a mérlegelés után kézhez kapott, leadott kezdősúlyok megvizsgálása után, guggolásban és felhúzásban rögtön beindult a taktikai lépések gyártása, milyen második, illetve harmadik súlykérésekkel lehetne dobogós hely közelébe kerülni.
Guggolás gyakorlatnál a "pattogós" 255 kg-os kezdő kísérletet 272,5 kg követte. A gyakorlat technikai hiba miatt (ellépett a versenyző) érvénytelen lett. Mivel, azonban 275 kg-os harmadik fogással esély nyílt a dobogó harmadik helyének megszerzésére, így emelés következett. A gyakorlat nagy küzdelem árán érvényes lett. Azonban a cseh versenyző is skiresen teljesítette a maga harmadik gyakorlatát (280 kg), így övé lett a guggolás bronz érem.

A fekvenyomás Attila esetében nem rejtegetett hasonló izgalmakat, 165 kg-os eredménye a súlycsoport 8. helyét jelentette.
Következett a felhúzás, amelyben ismét benne volt az érmes helyezés megszerzése. 255 kg-os kezdő kísérlet után, ennek megfelelően következett ismét egy nagyobb ugrás következett. Attila a 272,5 kg-os második kísérletét magabiztosan teljesítette. Következett a verseny legnagyobb taktikai eszmefuttatása, mennyi legyen a harmadik gyakorlat? A 280 kg-os emelés már korán látszott, hogy nem lesz elég a dobogóhoz. A gyakorlatok elorehaladásával azonban az is körvonalazódott, hogy a dobogóhoz a 282,5 kg is kevés lesz. A harmadik hely megszerzéséért ismét nagy rizikó következett, a súly 285 kg. Mivel Attila ezt a gyakorlatát is sikeresen teljesítette, az észt versenyzőnek viszont nem jött össze a 287,5 kg, így meglett a felhúzás bronz érem, ami várakozáson felüli eredmény.

A versenyeztetésben részt vett Kromek András (szövetségi kapitány), Pánisz László, Fekete Miklós és ifj. Szűcs Sándor.