Még mindig gondot okoz a csapadékmentes időjárás, számtalan helyen kap lángra az növényzet. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől. 
Tegnap Debrecen-Bocskaikertben, a Debreceni úton harminc négyzetméteren a száraz gaz lángolt. A tüzet kéziszerszámokkal oltották el a debreceni hivatásos tűzoltók.

Két és fél hektáron lángolt a gaz Hajdúnánás külterületén. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Délben a nádas lángolt az Óberettyó partján, Biharnagybajom közelében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Nádudvar is a csatorna part égett egy kilométer hosszan. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Ártánd közelében az aljnövényzet égett, a füst a közúti forgalmat is veszélyeztette. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Hajdúnánáson háromezer négyzetméteren a száraz fű lángolt péntek délután. A tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a hajdúnánási hivatásos tűzoltók.

Teljes terjedelmében lángolt egy kilenc négyzetméteres tároló és mellette száz négyzetméteren az avar is Kismarján, a Bocskai utcában. A létavértesi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral avatkoztak be.

Ötven hektáron a legelő lángolt Körösszegapáti külterületén. A komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy-egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Főút mellett a gaz égett Püspökladány külterületén. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kaba és Hajdúszoboszló között 4-es számú főút mellett is tűz keletkezett, a lángokat a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották el.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 2 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 18 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt – közölte a rendőrség.