A szél egy társasház tetejét megbontotta a debreceni Diófa utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel a lemezt eltávolították.
Ötszáz négyzetméteres száraz avar égett Pocsajon, a Debrecen utcában. A tűz melléképületet veszélyeztette. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Püspökladányban, a Honvéd utcában a szél meglazította egy társasház kéményét. A darabok a gyalogos és a közúti forgalmat veszélyeztetett, ezért a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították a kémény részeit.

Földes külterületén az árokpart égett délelőtt háromszáz méter hosszan, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Nyíradonyban, a Debreceni utca végében két hektáros területen a nádas égett, amely egy épületet is veszélyeztetett. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Délután a hajdúnánási Izzó utcában kétszázötven négyzetméteren a száraz avar lángolt tegnap. A tűz átterjedt a szomszédos tanyára is. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Libahodály gyulladt ki Nyíradonyban, a Balkányi utcában. A tűz a tetőszerkezet egy négyzetméteres területén lángolt. A tüzet a debreceni hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal.

Délután tíz-tizenöt kertben égett a gaz és a bozótos összesen két hektáros területen Nyírmihálydiban, a Kossuth utca végében. A tűz lakóházakat is veszélyeztette. A debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók mellett a szakolyi önkormányzati tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Hajdúszoboszló közelében a M35-ös autópályán három gócponton égett összesen ezer négyzetméteren a száraz avar. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és vízsugár segítségével oltották el a tüzet.

Húsz négyzetméteren foltokban a patak part lángolt tegnap Hajdúsámson szélén. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kaba és Nádudvar között keletkezett tűz a csatorna parton. A nádas égett. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be

Közel tíz hektáron lángolt a száraz gaz Görbeházán, a Virág utca végében. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Hatszáz négyzetméteren a tarló égett Hosszúpályiban, a Nyíl és a Klapka utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kaba közelében ezerötszáz négyzetméteren a száraz avar lángolt. A kabai önkéntes tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ezer négyzetméteren keletkezett tűz Földes közelében, a püspökladányi hivatásos tűzoltók avatkoztak be kéziszerszámokkal.