A Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesület Czeglédi Gyulát, a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum igazgatóját kérte fel induljon el a választáson polgármesterjelöltként, és vezesse a következő ciklusban a várost.
Czeglédi Gyula már 1996 óta vezeti eredményesen a gyógyfürdőt, Hajdúszoboszló polgármestereként pedig ugyanezt a kiváló munkát végezhetné - nyilatkozta a Dehirnek a helyi lokálpatrióták által alapított civil szervezet vezetője, Pinczés Róbert. 

A MI Hajdúszoboszlóért Egyesület közleményében úgy fogalmazott Czeglédi Gyula „a város büszkeségét egy rendszerváltás utáni kaotikus állapotokból kimentve egy virágzó komplexummá fejlesztette – kiváló vezetőként, munkatársai élén. 

Meggyőződésünk, hogy aki ennyi ideig, ilyen elszántsággal kezeli a közösségünk legértékesebb vagyonát, az az egész város fejlesztésében is hasonló eredményekre hivatott.”

Czeglédi Gyula mögé a Hajdúszoboszlói Gazdakör is beállt, és miután elfogadta a polgármesterjelöltséget a Fidesz hajdú-bihari szervezete is támogatását fejezte ki. Czeglédi Gyula a Dehirnek elmondta: "úgy gondolom, hogy az egész eddigi pályafutásom példázza a lokálpatriotizmusomat és azt, hogy a függetlenséget komolyan gondolom – mondta el megkeresésünkre Czeglédi Gyula. 

– Valóban sokan, sokfelől – szinte a teljes hajdúszoboszlói közéleti paletta – tudtomra adták az utóbbi hónapokban, hogy támogatnák a polgármesterjelöltségemet. Nálam pedig nincsen kizáró ok, mindenkinek a segítségét örömmel fogadom, akik tenni szeretnének azért, hogy Hajdúszoboszló városából többet ki tudjunk hozni."