Nem volt jegye annak a hajdúszoboszlói férfinak, aki részegen szállt fel a vonatra, majd szidta és lökdöste a kalauzt. Végül a rendőrök szállították le a vonatról, most pedig vádat emeltek ellene. 
A részeg hajdúszoboszlói férfi július 15-én este szállt fel Debrecenben a Hajdúszoboszló irányába tartó vonatra, jegy nélkül. Debrecen és Ebes között a kalauz kérte tőle, hogy mutassa meg a jegyét, de a férfi még csak azt sem mondta meg, hogy nincs nála.

Szidni kezdte a kalauzt, majd a mellkasát meglökte.

A kalauz attól félt, hogy a részeg utas bántani fogja, ezért segítséget kért a többi utastól. Velük együtt visszament a részeg férfihez, és felszólította, hogy szálljon le Ebesen. Csakhogy, amikor megállt a vonat, a férfi nem szállt le, ezért a kalauz újra ellenőrizni akarta a jegyét.

Az utas azonban továbbra sem mondta meg, hogy nincs jegye és újra meglökte, majd az arcába kiabálva szidta.

Ekkor a többi utas megpróbálta lecsillapítani a férfit, de nem sikerült nekik. A kalauz kihívta a rendőröket, akik elfogták és leszállították a vonatról a férfit.

Mivel a kalauz közfeladatot ellátó személynek számít, ezért az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a férfi ellen, kezdeményezve börtönbüntetését és a közügyektől való eltiltását.