A megváltozott időjárási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell számolniuk a sofőröknek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsokkal segíti a közlekedőket.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a csapadékos, szeles időjárás miatt kéri a sofőröket, hogy a korlátozott látási viszonyokra, a gépjárművek haladását befolyásoló széllökésekre, valamint a csúszós utakra legyenek tekintettel, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek.

A gyorsan képződő tócsák, az esetleges vízátfolyások, valamint a korlátozott látási viszonyok miatt járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni! Célszerű a kormányt két kézzel fogni a könnyebb manőverezés érdekében.

Országúton, illetve autópályán számoljanak az erős oldalszéllel, ennek hatása pontos kormánymozdulatokkal ellensúlyozható. Tartósan szeles szakaszon mérsékelni kell a sebességet annyira, hogy a gépkocsi a széllökésekben ne „sétáljon”, tehát képes legyen stabilan, az utat követve haladni – mutat rá a rendőrség közleménye.

A gyalogosok észlelése esős időben nehezebb, a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben, hívják fel a figyelmet

A balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Mindezt úgy, hogy közlekedésük során a szabályokat betartják, egymásra odafigyelnek, türelmesek, toleránsak és empatikusak egymással.