2019. november 5 és 30-a között a XIV. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat tekinthető meg Hajdúszoboszlón a Kulturális Központban valamint a Hotel Békében.
A diáktárlat célja, hogy bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítson minden alkotókedvű tehetséges középiskolás diák számára. 

Ezen felül a tárlat célja összegyűjteni és kiállítani azokat a legjobb festményeket és grafikákat, melyeket a neves, országos hírű művészekből álló zsűri arra érdemesnek talál. 

De természetesen az alkotások értékelése valamint a legjobb alkotások díjazása sem az utolsó szempont.

Az Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat "Az oktatás átalakulása a tudástársadalom és a mesterséges intelligencia korában" címet viselő XXI. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia nyitó rendezvénye.

A kiállított alkotásokat Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész, a MAOE elnöke,  Komiszár János Csokonai- és Holló László-díjas festőművész valamint Rácz Imre rajztanár, Fekete Bori díjas festőművész értékeli.

Köszöntőt mond Berényiné Szilaj Ilona a Kovács Máté vVrosi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. 

A kiállítást megnyitja Szűcs Tibor a Művészeti Szakközépiskolák Szövetségének elnöke, a Képző és Iparművészeti Szakkollégium és Kollégium valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem Gyakorlóiskolájának igazgatója.

A alkotásokat értékeli Komiszár János Csokonai- és Holló László-díjas festőművész.

A kiállításon fellép Kovács Tamás a "Debrecen Hangja 2013" nyertese, a Kovács Tamás Band énekese és frontembere, a P. Box, a Smith Rock Family valamint az Acoustic Galery zenekarok tagja.

A tárlat megnyitójára 2019. november 5-én 10 óra 30 perces kezdettel kerül sor a Hunguest Hotel Békében a Mátyás Király sétány 10 szám alatt.