64 ezer forintért szállunk meg szilveszterkor: derült ki egy felmérésből.

Átlagosan 64 ezer forintot fizetünk szálláshelyért szilveszterkor. A vendégek ilyenkor akár 50 százalék felárat is megfizethetnek. A legtöbben 2 éjszakára utaznak el. Siófok, Hajdúszoboszló, Szeged, Eger és Budapest a legfelkapottabb úti célok.

A karácsony után szilveszterkor is erős vendégforgalomra számíthatnak a szállásadók és vendéglátók. A Szallas.hu által közvetített pénzforgalom 10 százalékkal nő, a foglalások száma pedig közel 8 százalékkal bővül tavalyhoz képest. Az átlagos foglalási érték 64 ezer forint, alig két százalékkal kevesebb, mint előző évben. A foglalások 57 százaléka 50 ezer forint alatti, 26 százalékuk 50-100 ezer forintba kerül. A portál adatai szerint a legdrágább üdülés 885 500 forintba, a legkedvezőbb árú pedig 2950 forintba kerül. Az átlagos foglalási hossz 2 éjszaka. A vendégek 38 százaléka 2, míg 26 százaléka 1 estét tölt majd a szálláshelyen.

Jellemzően 71 nappal előre foglaljuk a szilveszteri kikapcsolódás helyszínét.

Siófok, Hajdúszoboszló, Szeged, Eger és Budapest a legfelkapottabb úti célok, de sokan látogatnak el évet búcsúztatni Hévízre, Gyulára, Zalakarosra, Miskolctapolcára és Sárvárra is. A vendégek többsége majd apartmanban (27%), vendégházban 19,35%, panzióban (17,76%) és három csillagos hotelben (17,5%) hajtja álomra a fejét az éjféli koccintást követően. Aki külföldön tervezi köszönteni a 2020-as esztendőt és egyben az új évtizedet, jellemzően Ausztria, Szlovákia síparadicsomait keresi fel, de Lengyelországban, Csehországban és Romániában is lesznek magyar szilveszterezők.

A szállásadók pezsgős koccintással, malacfogásokkal, gálavacsorával, esetenként tűzijátékkal csalogatják a vendéget.

A top 10 legnépszerűbb belföldi úti cél a magyarok körében:
1.       Siófok
2.       Hajdúszoboszló
3.       Szeged
4.       Eger
5.       Budapest
6.       Hévíz
7.       Gyula
8.       Zalakaros
9.       Miskolctapolca
10.   Sárvár

A top 10 legnépszerűbb külföldi úti cél a magyarok körében:
1.       Lackenhof (Ausztria)
2.       Mauterndorf (Ausztria)
3.       Gröbming (Ausztria)
4.       Zakopane (Lengyelország)
5.       Smižany (Szlovákia)
6.       Žilina (Szlovákia)
7.       Odorheiu Secuiesc (Románia)
8.       Prága (Csehország)
9.       Kassa (Szlovákia)
10.   Poprad (Szlovákia)