Sajtótájékoztatón ismertette a Fidesz hajdúszoboszlói csoportja a választások óta eltelt időszak tapasztalatait és értékelte a város idei költségvetését.

Majoros Petronella a Fidesz hajdúszoboszlói csoportjának elnöke a város ez évi költségvetését egy stabil, előremutató és számos területen pozitív változásokat előidéző költségvetésnek tartja. Hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban folytatott intenzív alapozó munka lehetővé tette, hogy kielégítésre kerüljenek bizonyos lakossági igények is, amelyek például a hulladékszállítás, a közterületek felújítása, a strandfürdő környezetének újra értelmezése, a közösségi és kulturális területek terén megfogalmazódnak.

A Fidesz helyi csoportja nevében megköszönte Czeglédi Gyula polgármester úr és szövetségeseik együttműködését és reményét fejezte ki, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt nyitottság és közös gondolkodás, kapcsolatépítés az egyes szakmai szervezetekkel, a magasabb szintű döntéshozókkal eredményes lesz és Hajdúszoboszló a helyi erőkön túl, kormányzati segítséggel újabb forrásokat tud lehívni a fejlesztési elképzelésekhez.

Harsányi István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, valamint a Városfejlesztési és Műszaki Bizottság elnöke beszámolt arról, hogy a beruházások mellett idén több pénz jut az intézmények karbantartására, városüzemeltetésre, a közterületek tisztítására és parkfenntartásra, ami a VGNZRT eszköz és létszámnövelését teszi szükségessé.

Kocsis Róbert a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, az Egészségügyi és Szociális Bizottság alelnöke szólt a mezőgazdasági dűlőutakra jutó többletforrásról, valamint arról a februári testületi ülésen elfogadott új pályázati lehetőségről, amely a Szilfákalja, Hősök tere, Hőforrás utca kereszteződésében található társasházak energetikai hatékonyságát és városképi jellegének megújulását segítik elő. Szólt továbbá a Kálvin térre tervezett történelmi emlékhely jelentőségéről, valamint a szociális rendelet legújabb módosításáról is, ami a 65 év felettieknek áprilistól adható hulladékszállítási díjmenteséget és a kedvezményre való jogosultság feltételeit szabályozza.

A sajtótájékoztatón a képviselők ismertették a választókörzetüket érintő idei beruházásokat és a várható intézkedéseket.