Egymillió forintot hagyott valaki az ATM pénzkiadó nyílásában. A pénzt egy 39 éves hajdúszoboszlói férfi találta meg, de nem vitte be a rendőrségre. Azzal védekezett, megőrzésre tette el a bankjegyeket.

A vádirat szerint 2019. szeptember 2-án a késő délutáni órákban a sértett Hajdúszoboszló belvárosában az egyik pénzintézet fiókjának előterében elhelyezett pénzkiadó automatából bankkártyája felhasználásával egymillió forint készpénzt vett ki.

Figyelmetlenségéből adódóan a tranzakció végét nem várta meg, a kiadott összeget a pénzkiadó nyílásban felejtette, miután a bankkártyáját elvette és eltávozott a pénzintézetből.

Ezzel egyidejűleg ment be a bankfiókba a vádlott, aki az előtérben elhelyezett pénzkiadó automata nyílásában észrevette az ott hagyott egymillió forint összegű készpénzt és azt elvette, majd a lakásán tartotta.

A hajdúszoboszlói férfi annak ellenére, hogy a fenti helyen és időpontban a pénzintézet fiókja nyitva volt, az általa megtalált összeget ott nem adta le.

Az eljárás során a nyomozó hatóság a vádlott lakásán lefoglalta az egymillió forint készpénzt, majd azt kiadta a sértettnek, ezáltal az okozott kár teljes egészében megtérült.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül pénzbüntetést szabjon ki.