Kövess minket

Hajdúszoboszlón nem áll meg az élet: szavaznak a képviselők

Testületi ülés nem lesz, de Hajdúszoboszló polgármestere minden tervezett napirendi pontnál kikéri a képviselők véleményét.
Hajdúszoboszló képviselő-testülete április 24-én tartotta volna meg a soron következő testületi ülését, de tekintettel a veszélyhelyzetre az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.
A törvény alapján sem képviselő-testületi, sem bizottsági üléseket nem lehet tartani. A március 26-án megtartott képviselő testületi döntéseket a törvényesség érdekében személyes határozattal kellett érvényesítenem 
- közölte honlapján Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestre.
A kialakult helyzetben úgy döntöttem, hogy az élet és a munka nem állhat meg városunkban, az aktuális előterjesztések elkészültek. Ezekről írásban testületi ülés tartása nélkül kérem ki képviselőtársaim véleményét és szavazatát. A beérkezett többségi szavazatok alapján fogom a személyes döntéseket meghozni
- közölte a polgármester.
Czeglédi Gyula mejegyezte: 
ezzel a veszélyhelyzet idején is biztosított a város demokratikus működése. Megjegyezte: azért tartja fontosnak ezt hangsúlyozni azért is, mert politikai ellenfelei azt a látszatot igyekeznek kelteni, hogy ő nem kíván testületi ülést tartani.
Ez valótlan állítás, hiszen jelen helyzetben testületi ülés tartására semmiféle jogszabályi lehetőség nincs - szögezte le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések