Czeglédi Gyula Polgármester Úr Hajdúszoboszló alpolgármestereinek jelenlétében nagy értékű adományt vehetett át tegnap délelőtt. 

A 15 évvel ezelőtt alapított Aqua-General Kft. képviseletében Katona Imre tulajdonos adta át az adomány részét képező eszközöket mintegy 4 millió forint értékben. 

Az átadott csomag tartalmaz 8 db ózongenerátort, 1000 db FFP2-es maszkot, valamint 500 db orvosi maszkot.

Az átadásnál Katona úr kihangsúlyozta, hogy a vállalkozásuk 95 %-ban nem Hajdúszoboszlón dolgozik, mégis kötelességüknek érzik a cég székhelye és hajdúszoboszlói kötődése miatt, hogy segítsék a város védekező munkáját, a gyógyászatban dolgozók egészségének védelmét. 
Az átvételkor Czeglédi Gyula Polgármester Úr elmondta, hogy az ózongenerátorok az intézmények és a turisztikai vállalkozások újraindításakor is nagy hasznukra lesznek a zárt terek fertőtlenítésében. 

Minden intézménynek és vállalkozásnak arra kell készülnie, hogy a jövőben sokkal szigorúbb higiéniai feltételek mellet tudják majd tevékenységüket végezni. Erre érdemes minden intézménynek és szolgáltatónak időben felkészülni, hogy amint az újraindulás lehetősége megnyílik, tudják teljesíteni az új követelményeket 

- tette hozzá a polgármester.

A nagylelkű adománnyal kapcsolatban kifejezte, hogy az önkormányzat nevében őszinte köszönetüket és nagyrabecsülésüket fejezik ki az Aqua-General Kft-nek.