A Gálfi Dalma, Bondár Anna (Hajdúszoboszlói SE) kettős szetthátrányból fordítva megverte a hollandok kettősét, a 3-0-s sikerrel pedig biztossá vált a magyar válogatott csoportelsősége és a továbbjutása Antalyában, a tenisz Billie Jean King Kupa euro-afrikai zónájának I.-es csoportjában, írja az MTI.


Az eddig veretlen rivális ellen a két egyes megnyerése után a párosnak is nagy jelentősége volt a salakpályás viadalon, mert csak a 3-0-s győzelemmel lehetett elérni az első helyet. A meccs ezzel együtt rosszul kezdődött magyar szempontból, a jóval esélytelenebb Suzan Lamens, Bibiane Schoofs duó ugyanis megnyerte az első szettet. 

A folytatásban aztán összekapták magukat Gálfiék, s előbb egyenlítettek, majd a döntő játszmában már fölényben játszottak. A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, szerdán kikapott a házigazda törököktől, csütörtökön pedig nyert a lettek ellen. A körbeverések nyomán az élen hármas holtverseny alakult ki a magyar, a török és a holland együttes között, de az összevetésben a magyarok bizonyultak jobbnak, ezzel megnyerték az A csoportot. 

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut a rájátszásba - de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a szombati zárónapon -, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért. A rájátszásból lehet bejutni a Billie Jean King Kupa selejtezőjébe. A magyarok szombati, "döntős" riválisa egyelőre nem ismert.

A tények

Billie Jean King Kupa A csoport, 4. forduló, Antalya
Magyarország–Hollandia 3–0

Eredmények:
Gálfi Dalma–Suzan Lamens 6:4, 6:3
Bondár Anna–Lesley Pattinama Kerkhove 6:3, 6:3
Bondár Anna, Gálfi Dalma–Suzan Lamens, Bibiane Schoofs 4:6, 6:3, 6:2