Az elmúlt napokban - elsősorban a közösségi médiában - nagy nyilvánosságot kapott a hír, hogy a Hungarospa Zrt. idei üzleti tervét nem fogadta el a Városi Önkormányzatot vezető Összefogás frakciója. A Fidesz önkormányzati képviselő csoportja az alábbiakban nyilvánít véleményt a történtekről.
Bár a cég Felügyelő Bizottsága az önkormányzati döntést megelőző héten elfogadta tervezetet, Antalné Tardi Irén elnök az FB ülésen jelezte, hogy az Összefogás képviselői ebben a formában nem fogják megszavazni azt az önkormányzati ülésen. Czeglédi Gyula vezérigazgató megértve a jelzést a következő heti szakmai bizottsági ülésekre már egy jelentős, 152 milliós költség megtakarítási csomaggal módosított terveztet hozott a bizottságok elé. A tervet tárgyaló 3 bizottságból 2 bizottság (Turisztika, Városfejlesztési) elfogadta, a Gazdaság Bizottság pedig 1 szavat híján nem fogadta el azt.

A testületi ülésen a téma tárgyalásakor a polgármestert támogató frakcióból csak Antalné Tardi Irén, Holoda Attila alpolgármester és Dr. Sóvágó László polgármester szólt hozzá. Utóbbi a közel másfél órás vita során egyetlen konkrét módosító javaslatot tett, amit a vezérigazgató azonnal el is fogadott. A várost vezető többségi képviselői csoport tagja részéről, az ellenzéki képviselők erre irányuló határozott kérései ellenére sem fogalmazódott meg más elvárás a tervezettel kapcsolatban. A szavazás beváltotta Antalné Tardi Irén jövendölését, az Összefogás egyik képviselője sem támogatta a cég üzleti tervét.

Bár az üzleti terv elutasítása nem akadályozza az idén tervezett nagy beruházások előkészítését, hiszen a kezdeti lépéseket a cég saját erőből is képes elvégezni, - a tendenciát miszerint az önkormányzat városunk legfontosabb cégének mozgásterét újabb döntéssel kívánja korlátozni, rendkívül károsnak tartjuk.

A Fidesz önkormányzati képviselő csoportja
Hajdúszoboszló, 2019. 01. 30.

Korábban a témában