Január 22-én elismerésben részesült a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Idén 14 intézmény részesült ebben a díjban.
Intézményünk a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár idén immáron második alkalommal vehette át a kultúra napján a Minősített Közművelődési Intézmény kitüntető címet. 

Ez egy minőségbiztosítási szempontok szerint összeállított pályázat, amelyre intézményünk második alkalommal is beadta a pályázott. 

Ez a mintegy 180 oldalas pályázat egy a közművelődési tevékenységeket meghatározó illetve az intézmény működéséhez kapcsolható törvényi előírások betartását foglalja magába, amelynek elkészítése egy csapatmunka volt. 
A pályázattal természetesen egy helyszíni auditnak is meg kellett felelniük, ami tavaly év végén megtörtént. 

Ezen szempontok teljesülése alapján a bizottság úgy döntött, hogy fejlődtünk 2015-hez képest, a már 5 tevékenységi formánkra való tekintettel. 

A művelődő közösségek, a közösségi szolgáltatás, a rendezvények, a kiállítás és az ismeretterjesztés területén kaptuk meg ezt a minősítő tanúsítványt, amely a város közművelődését az országos vérkeringésbe bekapcsolja, hiszen ez a városnak is egy elismerés - nyilatkozta Berényiné Szilaj Ilona a központ igazgatója.