Úgy látszik Sóvágó László polgármesternek és csapatának, nincs szüksége senki véleményére, senki jóváhagyására. Együtt eldöntötték, hogy intézik ők a város sorsát okosba, hogy az mindenkinek jó legyen. Főleg  nekik.
Bár a kiírt pályázat sorsáról (amit itt találnak) a képviselőtestület érdemlegesen még nem döntött, de ahogy azt Nostradamusunk jó előre bocsájtotta a fürdő marketingköltségének terhére máris kiírták a 25 millió forintról szóló pályázatot, és nyíltan meghatározták benne azt, hogy hol lehet a pályázaton megnyerhető pénzkeretet elkölteni.

Na kedves Hajdúszoboszlóiak, mit gondolnak, hogy hol?

Hát a Máté Lajos vezette TDM-nél! Hát logikus nem?

Magyarán szólva a fürdő költségvetése terhére 25.000.000 forintot kiosztanak 200-250 fizető vendéglátónak, hogy azt aztán okosba visszaszivárogtassák Máté Lajosék zsebébe.

Kell ennél zseniálisabb ötlet?

Így lehet egyik zsebünkből 25.000.000 forintot úgy kivenni, hogy aztán betegyük a másik zsebünkbe.

Szégyenletesnek tartom azt is, hogy egy olyan városban, amely bevételének bizonyos részét a városban működő fizető vendéglátók adják, pénzért tölti fel a város turizmusát népszerűsítő, a TDM közreműködésével az Önkormányzat által fenntartott portálra.

Véleményem szerint, ezt ingyenesen és Önkéntes alapon meg kellene tenni. Mert nem a fizető vendéglátók vannak a TDM-ért és az Önkormányzatért, hanem azz Önkormányzat és a TDM van a fizető vendéglátókért.

A másik érdekes dolog a pályázati felhívás feltöltésének helye.

A még a testületi ülésen el nem fogadott, Sóvágó által felvetett javaslatra, miszerint a Kanizsay által vezetett Fizető Vendéglátók Egyesülete kapjon a fürdő marketingköltségéből 15-20 millió forintot. S erre érdekes módon mégis a Máté Lajos által bitorolt TDM weboldalánál lehet pályázni, ami azt jelenti, hogy a HFE bizonyos szempontból kimaradt a tenderből.

Hát, előre felhívom a Fizető Vendéglátók Egyesülete és Kanizsay képviselő Úr figyelmét, hogy a februári testületi ülésen talán megszavazásra kerülő üzleti terv hozadékaként, ők (mármint az Egyesület) egy lyukas garast se fognak kapni a fürdőtől elvett és nekik ígért 25 millióból.

Ha valaki nekem megpróbálja elmagyarázni azt, hogy ezzel Sóvágóék nem a fürdő pénzére játszanak, inkább ne tegye.

A pályázati kiírás elszámolási, és kifizetési időszakainak üzemezéséből egyértelműen kikövetkeztethető, hogy ezzel  a fürdőből származó bevételekre játszanak.

Mondjuk Máté Lajostól szívesen megtanulnám azt a technikát, hogy hogyan lehet egyik zsebemből úgy kivenni a pénzt és átrakni a másikba, hogy úgy tűnjön mintha hasznosan elköltöttem volna.

Amíg ez ügyben felhívna Lajos, addig is nagy szeretettel várom a februári testületi ülést, hogy hátha megszavazzák azt az üzleti tervet, amire már pályázni is lehet!

Nekem ez az egész dolog, hatalommal való visszaélésnek tűnik és olyan korrupció gyanús.

De nem szólok bele, nem vagyok szakértő, csak tisztelem azokat a hajdúszoboszlói fizető vendéglátókat, akik a város életét előbbre viszik.

Nekem úgy tűnik, hogy a szekér itt is megkerülte a lovakat, mint Sóvágóval a víztoronynál.
Bencze Attila