Dr. Sóvágó László polgármester éppen a percekben akadt ki a Kúria döntése kapcsán, amelyről itt írtunk bővebben!
Védekezésében a helyi kiskirály sérelmezi azt, hogy megbüntette őt Kúria és megpróbálja a felelősséget a helyi lakosságra hárítani, amikor azt írja, hogy ő csak kérést tolmácsolt.

Holott a csatolmányként kirakott és a "szállodatulajdonosokkal történt egyeztetés"-nek nevezett valamiben csak az ő egyhangú véleménye fogalmazódik meg: véleményem szerint, meglátásom szerint, úgy gondolom, úgy látom stb.

A polgármester önérzetét legjobban talán azt sértette meg, hogy a Kúria döntését nyilvánosságra hozó blog, hatalommal való visszaéléssel vádolta meg őt azért, mert önkényesen lebontatta a Mátyás király sétányon lévő elárusító helyeket.

Hát így szokott ez lenni! Ha megmondod az igazat valakinek betörik a feje! S Lacié most nagyon be van!

Olyannyira, hogy az írás, helyesírás és fogalmazás mint fogalom, egy másik univerzumba lettek áthelyezve. Amit, lássa lelkemet nem rovok fel neki, hiszen nem lehet mindenki egy nyelvészeti zseni.

De attól még, hogy feszült idegállapotban valaki és egy kicsit nehezebben fogalmaz, nem kellene önmagával is ellentmondó hülyeségeket posztolni. Főleg nem akkor, ha valaki egy polgármester!

Ugyanis a Kúria feladata nem a Mátyás király sétányon lévő pavilonok állapotának feltérképezése, hanem a döntés jogosságának megállapítása a mindenkori jogszabályok figyelembe vételével.

A közös akaratot pedig vitatnám abból a csatolt dokumentumból kikövetkeztethetően, amelyben a polgármester egyes szám egyes személyben mond véleményt és ítéletet az építmények állagát és sorsát illetően. És teszi ezt a maga kis parasztos módján, ami amolyan Sóvágósra sikeredett.

Végigolvasva az a véleményezéseket megállapíthatom, hogy három költő is elveszett a mi Lacinkba! A szíve Arany, a lelke Petőfi az esze pedig Tompa!
Sóvágó László posztja, a megosztás rész lemaradt, de az van nálunk is :)
A legszebb az egész dologban az, hogy a Polgármester Úr a lájk-vadászat útjára is rálépett, hiszen a cikk végén a megosztásokért könyörög az rajongóinak!

Véleményem az, hogy inkább ne tegye, mert minél kevesebben olvassák el az írását, annál kevésbé lesz gázos az az ő számára! Mert még visszafele is elcsattanhat az ostor!

Ahogy azt már magasröptű eszmefuttatása eredményezte, születnek is a kemény kritikák a tevékenységével kapcsolatban.

Egyik követője már megfogalmazta: amíg színvonal alatti, gumimaci árusokat felvonultató rendezvényeket szerveznek, addig ne várják, hogy változni fog a vendéglátósok véleménye.

Ha a nagy városi eseménynek számító Bio fesztiválon elfér a cukorka, a pénztárca, a pancsoltbor, és a felmosó árusító stand, addig jók ide a Mátyás király sétányra kihelyezett elárusító bódék is.

Be kellene látni, hogy a város unalmas és új szemlélet alapján kell felmérni, hogy mire van igény.

Ha valóban csúnya látvány (volt) "a tákolt bódékból álló Mátyás Király sétány", akkor tegyenek érte, hogy érdemes legyen komolyabbat szebbet készíteni.

Mondjuk a Polgármester Úrral ez nehéz lesz!