A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a férj ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárást határozatával egy évre felfüggesztette.
A hajdúszoboszlói házaspár kapcsolatában gyakran voltak konfliktusok, veszekedések. 2018. november 24-én 22 óra körül a gyanúsított ittas állapotban volt, a családi házukban a feleségével vitatkozni kezdtek, a veszekedés azonban tettlegességig fajult.

A férfi megragadta a nőt a ruházatánál, majd lökdösni kezdte, egyszer hasba fejelte, amitől az asszony a falnak esett. Ezt követően a férfi az asszonyt dühében több alkalommal ököllel megütötte az arcán és a karján.

A gyanúsított bántalmazása következtében a sértettnek az arcán és a karjain zúzódásos, 8 napon belül gyógyuló sérülések keletkeztek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, a férfi szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A férfi cselekménye 1 rendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérletének a megállapítására alkalmas, mely cselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A férfi a nyomozás során történt gyanúsítotti kihallgatása alkalmával a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A terhelt büntetlen előéletű és közösen nevelik két kiskorú gyermeküket.

Az eljárás során a gyanúsított és a sértett is egyezően akként nyilatkozott, hogy megbeszélték a történteket, a kapcsolatuk pozitív irányban megváltozott.

Mindezekre figyelemmel a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a gyanúsított vonatkozásában élt a feltételes ügyészi felfüggesztés lehetőségével, miszerint a férfi ellen indult eljárást egy év időtartamra felfüggesztette. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen eltelik, az ügyészség a gyanúsított ellen a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárást meg fogja szüntetni.