Elzárkózás helyett együttműködés, hangsúlyozzák a nyertesek.
Teljesen megváltozik Hajdúszoboszló politikai vezetése az október 13-i választások után. Hiszen míg korábban az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület adta a polgármestert (Sóvágó László) és a 12 fős képviselő-testület többségét, addig most a Fidesz-KDNP-Hajdúszoboszlói Gazdakör-Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesület szövetség képviselőjelöltjei hetet megnyertek a nyolc egyéni választókerületből. Czeglédi Gyula személyében pedig szintén az ő támogatottjuk nyert, igaz, a gyógyfürdő igazgatója hivatalosan függetlenként indult csatába.

– Az eredmény egyértelműen azt támasztja alá, hogy a helyiek nem az egymásnak feszülést, az elzárkózást támogatják, hanem az általunk felkínált, széleskörű együttműködésen alapuló politikát. Mindez egy korszak lezárása, mely az eredményeivel együtt is mára zsákutcának bizonyult. A kampányban bemutattuk a programunkat, befogadtuk az észrevételeket, s most a kapott erős választói felhatalmazás alapján kezdjük meg annak végrehajtását – mondta október 14-i sajtótájékoztatóján a polgármester-választást 61,06 százalékkal nyerő Czeglédi Gyula.

Ellenfele a jelenlegi alpolgármester, Holoda Attila volt, aki 38,94 százalékkal alulmaradt. A fürdővárost a kilencvenes évek első felétől vezető Sóvágó László egyéni választókerületben indult, kikapott, de kompenzációs listán bekerül a képviselő-testületbe.

Örvendi László, a Hajdúszoboszlói Gazdakör elnöke leszögezte, gazdabarát önkormányzatot szeretnének, mert már évek óta nem értenek egyet a városvezetés sok lépésével. – Az önkormányzat ne csak beszedje az adókat, hanem a pénz egy részét forgassa vissza a mezőgazdaság működési feltételeleinek javításába. Bízunk abban, hogy a külterületi utak járhatóbbá válnak, a szilárdburkolatú utak kátyúzásra szorulnak. Fontosnak tartjuk a helyi termelői piac befedését, s azt is, hogy az önkormányzat ismét létrehozza a mezőgazdaság és környezetvédelmi bizottságot a gazdák ügyeinek előremozdítása érdekében – összegezte.

Majoros Petronella (Fidesz-KDNP) jelenleg is a képviselő-testület tagja. Amíg azonban az elmúlt ciklusban listáról jutott be, most egyéniben nyert mandátumot. A helyi Fidesz-KDNP nevében jelentette ki, hogy az eredmény „reménnyel tölti el őket, a támogatást igyekeznek szorgalommal meghálálni”.

– Úgy ítéljük meg, hogy Hajdúszoboszló október 13-án történelmet írt, a lakók egy békésebb, kiegyensúlyozottabb, gazdagabb várost kívánnak, mi erre kaptunk felhatalmazást. A város az országos figyelem középpontjába került, aminek meglesz a pozitív hozadéka – emelte ki.