A szombat esti eseményen Majoros Petronella társadalmi kapcsolatokat felügyelő alpolgármester köszöntötte a véradókat.

Beszédében kiemelte:

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata kiemelt jelentőségűnek tartja a civil szervezetek szerepvállalását helyi közösségünk életében. A hajdúszoboszlói szervezet tevékenységével nélkülözhetetlen szerepet vállal a társadalmi problémák, különösen az egészségügyi kihívások kezelésében.

Az erőforrások nagysága, ereje mindig függ attól, hogy az adott szervezetet mennyire ismeri el, illetve ismeri az adott környezet. Az együttműködő partnerek, a támogatók, az önkéntesek és aktivisták köre azt igazolja, hogy a hajdúszoboszlói szervezet működésében az önzetlenség, az önsegítő és másoknak is segítséget nyújtó humanitárius összefogás példaértékű.

Rendhagyó módon ez már a 15. alkalom, amikor a helyi szervezet szereplői, a véradók, a közreműködők együtt ünnepelhetnek, ami önmagában is országszerte ritka pillanat.

Az elmúlt egy évben 46 alkalommal rendezett véradást a helyi szervezet, melyen 1631 véradó nyújtotta karját mások segítésére. Ez a szám az országos mutatókat tekintve is kimagasló, hiszen míg országos szinten a cél az, hogy a lakosság 5 %-a adjon vért, addig Hajdúszoboszlón ez már elérte 6,74%-ot .
Ennek elismeréseként most 140 véradó kapott meghívást a közös ünneplésre, akik között Kovács László 100 szoros, Gönczi Lajos és Szilágyi János 110 szeres, és Papp László 160 szoros véradó vehette át a szervezet és az önkormányzat elismerését. Városunkban 3 munkahely rendelkezik véradóbarát címmel.

A Hungarospa Zrt 2x nyerte el ezt az elismerést, 2010-ben és 2018-ban.

A Földgáz Szállító Vállalat 2013-ban és 2019-ben fogja megkapni a díjat.

A Városgazdálodási Nonprofit Zrt dolgozóinak aktivitását pedig 2017-ben ismerte el a szervet.

Az alpolgármester végezetül Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának nevében hálás köszönetet mondott a szervezet munkájáért, mozgósító erejéért, a másoknak nyújtott segítségért, áldozatvállalásért és további sok sikert, jó egészséget kívánt mindenkinek.