A legdrágább hajdú-bihari települések listáján nem meglepetés az első helyezett; Debrecené az aranyérem 459 ezer forintos átlagos kínálati négyzetméterárral. A megyeszékhelyt Mikepércs (360 ezer Ft/m2), Sáránd és Hajdúszoboszló (egyaránt 335 ezer Ft/m2), valamint Bocskaikert (314 ezer Ft/m2) követi a sorban.

Körösszakálon, Bihartordán és Magyarhomorogon sem kell sokat fizetnünk az ingatlanért.

A budapesti új lakások átlagos négyzetméterára 843 ezer forint volt február elején, ez decemberhez képest 3,4 százalékos, tavaly februárhoz képest pedig 7,2 százalékos drágulást jelent – derül ki az ingatlan.com friss közleményéből. Mint írják, a megyeszékhelyeken az átlagos négyzetméterár decemberhez viszonyítva 8 százalékkal, éves szinten pedig 16 százalékkal 539 ezer forintra nőtt.

Kíváncsiak voltunk, az ingatlanok négyzetméterárait tekintve Hajdú-Bihar megyében jelenleg hogy néznek ki a viszonyok, azaz melyek a legolcsóbb és legdrágább települések, illetve hogy a debreceni utcák esetében mi a pontos rangsor. A körkép felállításában Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője volt segítségünkre. Az összegzés a szakportál 2020 februári kínálati adatai alapján készült.

Egymillió alatt

A legdrágább hajdú-bihari települések listáján nem meglepetés az első helyezett; Debrecené az aranyérem 459 ezer forintos átlagos kínálati négyzetméterárral. A megyeszékhelyt Mikepércs (360 ezer Ft/m2), Sáránd és Hajdúszoboszló (egyaránt 335 ezer Ft/m2), valamint Bocskaikert (314 ezer Ft/m2) követi a sorban.

A cívisváros legdrágább utcája az adatok szerint a város északnyugati szegletében található Lipták András utca 942 ezer Ft/m2-es kínálati árral.

A második helyezett a nyulasi Szalay Sándor utca (916 ezer Ft/m2), a dobogó legalsó fokára pedig a Köntöskertben lévő Kiss Ernő utca (828 ezer Ft/m2) fért még fel. Őket szorosan követi a Korponay utca (817 ezer Ft/m2) és a Török Bálint utca (758 ezer Ft/m2). Ezek az árak azonban töredékei a Budapest I. kerületében húzódó Szentháromság utcáénak, amely jelenlegi 3 millió 326 ezer forintos átlagos kínálati négyzetméterárával Magyarország legdrágábbikának számít.

Akár egy ezresért

Hajdú-Bihar megye legolcsóbb települése a maga 28 ezer forintos négyzetméterárával pillanatnyilag Körösszakál.

A Kis-Sárrét szélén fekvő község után némileg lemaradva holtversenyben Bihartorda és Tetétlen következik (44-44 ezer Ft/m2), de a negyedik és az ötödik helyezett Magyarhomorog és Nagyrábé is fej-fej mellett áll (45-45 ezer Ft/m2).

A megyeszékhely legolcsóbb utcája az átlagos kínálati árakat tekintve most az apafai Dongó utca 93 ezer forintos négyzetméterárral.

Ezt követi a Nagymacson található Gyümölcs utca (114 ezer Ft/m2), majd a Feketerigó utca (117 ezer Ft/m2) és a Csiperke utca (119 ezer Ft/m2) a további sorrend. Az első ötbe a Látókép utca (123 ezer Ft/m2) furakodott még be.

Érdekesség, hogy az ország legolcsóbb utcáit és közterületeit összegző felsorolásban is találunk hajdú-bihari érintettséget: a Baranya megyei Máriakéménd, a csongrádi Magyarcsanád és a szabolcsi Kállósemjén egy-egy utcája mellett a furtai Erdő körúton is mindössze ezer forint az átlagos kínálati négyzetméterár.