A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki különélő élettársát többször megütötte és akarata ellenére be akarta ültetni az autójába.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2019. június 23-ig élettársi kapcsolatban éltek, azonban megromlott közöttük a viszony. Az állapotos asszony az említett napon elköltözött a Hajdúszoboszlón élő nagyszüleihez. A vádlott 2019. június 24-én telefonon megegyezett a sértettel, hogy még aznap beszélgetni fognak kapcsolatukról a nagyszülői háznál. 

A férfi a délutáni órákban személygépkocsival ment el a sértett nagyszüleinek házához, ezt észlelve a sértett kiment hozzá az utcára. Ekkor a vádlott felszólította élettársát, hogy üljön be az autóba, azonban a sértett ennek nem tett eleget. A vádlott feldühödött, és az asszonyt a karjánál fogva belökte a jármű hátsó ülésére. 

A férfi megpróbálta bezárni az ajtót, azonban a sértett ezt nem hagyta. Az asszonynak sikerült kiszállnia a járműből, és beszaladt a ház udvarára, ekkor a vádlott utánament, kétszer ököllel arcul ütötte az udvaron, majd több méteren keresztül a hajánál fogva rángatta, vonszolta magával a gépkocsi felé. 

A vádlott cselekményét látva a sértett nagyapja megpróbálta megakadályozni azt, hogy a férfi az unokáját elvigye, azonban az idős férfit a vádlott a vállánál meglökte, aki ennek következtében hanyatt esett. A vádlott az élettársát tovább rángatta az autó felé, de a sértett is elesett. Ezt látva a vádlott hirtelen beült az autóba és eltávozott a helyszínről – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség megállapítása szerint sértettnek a cselekmény következtében sérülése nem keletkezett, azonban könnyű testi sértés miatt a vádlottal szemben joghatályos magánindítványt terjesztett elő a nyomozás során, kérte a férfi büntetőjogi felelősségre vonását ezen cselekmény miatt. Az ügyészség a vádlott ellen személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban halmazati büntetésül próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.