Az alkotó textil szakirányon végzett a Magyar Iparművészeti Egyetemen, ahol megismerkedett a textilnyomással, a szövéssel és a divattervezéssel is.

Bődi Ildikó textiles iparművész Élet 60 Kör című jubileumi kiállításán vehetünk részt március 13-án, pénteken 17 órától a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeumban. Az eseményen köszöntőt mond Majoros Petronella, a város alpolgármestere, és Bihari-Horváth László múzeumigazgató. A kiállítást megnyitja Makoldi Gizella textilművész.

Az eseményen közreműködik Bődi Istvánné (ének), Kozma-Tóth Annamária (gitár-ének), Magyar Magda (vers) és a hajdúszoboszlói Csergető Néptáncegyüttes tagjai.

A kiállítás április 2-ig tekinthető meg keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

A debreceni Bődi Ildikó textil szakirányon végzett a Magyar Iparművészeti Egyetemen, ahol megismerkedett a textilnyomással, a szövéssel és a divattervezéssel is. Többféle textilfestő eljárással kísérletezett az évek során, legerősebben talán a távol-keleti batiktechnika hatott rá.

A művésznek Bikini-dalok ihlette kiállítása is volt már Debrecenben, valamint nyilvános workshopot is tartott, amelyen egy marokkói festőművésszel alkotott együtt.