A hajdúszoboszlói választási iroda közleménye arról tájékoztatott, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követő napig időközi választás nem tűzhető ki, a már kitűzött választások pedig elmaradnak.

Előzőleg Április 26-ára vasárnapra tűzték ki az időközi önkormányzati képviselő-választást Hajdúszoboszlón. Januárban ugyanis lemondott képviselői mandátumáról Török Péter Endre, aki a Fidesz-KDNP, a Hajdúszoboszlói Gazdakör, valamint a Mi Hajdúszoboszlóért Egyesület jelöltjeként nyert a 8-as választókerületben a tavaly őszi választáson.

A képviselő azzal indokolta lemondását, hogy a munkáltatója, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kijevi vezetése visszavonta a közéleti szerepvállaláshoz szükséges engedélyét.

Mivel Török Péter Endre egyéni képviselői mandátumát adta vissza (azaz nem listás helyet), Hajdúszoboszló 8-as választókerületében időközi választást kellett volna tartani, hogy új képviselőt válasszanak.

A körzetben közel 2600 választópolgár él, tavaly ősszel 1358-an voksoltak. A négy jelölt közül Török Péter Endre a szavazatok 34,4 százalékát megszerezve nyerte el a mandátumot.